Gyorsan fogyni pár kilót nem nehéz, viszont nagyobb súlyfeleslegtől megszabadulni már nem olyan könnyű. Aztán még , hogy meg is maradjon az elért súly az már bizony sokkal nagyobb kihívás. Akik komolyabb sikereket értek el, azok szinte mind felhagytak régi életmódjukkal. De mi is az életmódváltás?

Az egyik legfontosabb alappillére az egészséges étrend. A zsíros, alacsony tápértékű ételek fogyasztása helyett előnyben kell részesíteni a jó minőségű, alacsony zsírtartalmú táplálékokat, több zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani.  Mindezt változatosan és tudatosan.

Az egészséges étrend néhány alap eleme:

–    zsírok mellőzése
–    kevesebb cukor fogyasztás
–    alkohol fogyasztás kerülése
–    gyümölcsök, zöldségek fogyasztása
–    halak fogyasztása

A másik fontos része az egészséges életmódnak a mozgás. Olyan mozgás formát érdemes választani  amit élvezettel csinálunk és hosszútávú gyakorlása sem okoz gondot. Már napi fél óra séta rendszeres végzése látványos változást képes okozni.

Néhány könnyű mozgásforma

–    séta
–    kocogás
–    úszás
–    kerékpározás
–    túrázás

Életmódot váltani nem egyszerű  dolog az biztos, hiszen a jól megszokott, beidegződött szokásokat kell lecserélni új, egészségesebb szokásokra. Természetesen ez nem fog menni az egyik napról a másikra, de nem is kell kapkodni, hanem az a legjobb ha szép fokozatosan állunk át.

Életmódváltás a sikeres fogyókúrához bejegyzéshez 2 hozzászólás

  • Noémi szerint:

    Hát igen a gyors fogyással az a baj, hogy könnyen visszalehet hízni. A teljes életmódváltás meg tényleg nem egyszerű én már vagy 2 hónapja próbálom kialakítani a számomra legjobb életmódot, de sajnos nagyon lassan haladok. például épp a cukros kávéról próbálok leszokni, amiből napi 4-5 csészét ittam, de igen ember próbáló feladat és ez még csak egy rossz szokás a sok közül.

  • Visszajelzés: www.linkmegoszto.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük