Mi a titkuk az ősi gyógyító gombáknak? És hogyan tudnak segíteni ezek az ősi gyógyító gombák a modern kor kihívásaival szembe néző emberek számára? Ezekre a kérdésekre keressük a választ összeállításunkban.

A gyógygombák a 21. század újra felismert gyógynövényei, bár már több ezer éve a természetes gyógymódok fontos alkotóelemei. Kínában és Japánban már igen régen használják a gyógygombákat a különböző problémák orvoslására. Európában csak az 1970-es évek óta kezdték el felfedezni őket, miután rájöttek, hogy fontos szerepet töltenek be az immunrendszerünk működésében és a szervezetünk öngyógyító képességeinek aktiválásában. Ha az immunrendszerünk tökéletesen működik, jobban hatnak a hagyományos gyógyszereink is, a természetes gyógymódok is hamarabb érik el a kívánt hatásukat, és így összességében sokkal nagyobb az esélyünk a különböző betegségekből való gyógyulásra.

De mi lehet az oka annak, hogy védekező rendszerünk nem boldogul azzal a feladattal, amire megalkották? A modern kor embere sok olyan problémának van kitéve, mellyel őseinknek talán nem kellett megharcolnai. Mely problémákra is gondolok? 

  • a stressz, a túlhajszoltság,
  • a mozgásszegény életmód, kevés aktív pihenés,
  • a helytelen táplálkozási szokások, rossz minőségű, adalékokkal, színezékekkel és tartósítószerekkel teli élelmiszerek fogyasztása,
  • folyamatosan jelenlévő környezeti ártalmak (szennyezett víz, levegő, vegyszerek, elektroszmog…)

És hogyan tudnak segíteni ezeken a problémákon a gyógygombák? Immunerősítő hatásukkal javíthatják a szervezetünk öngyógyító képességét, amire óriási szükségünk van. Mindezt úgy teszik, hogy közben nem okoznak mellékhatásokat nekünk, sőt van még egy nagyon jó tulajdonságuk is: mivel élelmiszerek, nehéz őket túladagolni. A gyógygombák rendszeres fogyasztása életünk részévé is válhat!

Shiitake 7Kinek különösen fontos az immuntámogató gyógygombák fogyasztása? 

  • sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, mert a gyógygombák  növelhetik a fizikai teljesítőképességüket,
  • komoly betegségek esetében, ill. műtétek utáni lábadozóknak, mert energetizálják a szervezetet, meggyorsíthatják a gyógyulás, a regenerálódás folyamatát,
  • gyermekeknek, mert teljes értékű táplálékként minden szükséges vitamint, aminosavat, ásványi anyagot természetes formában tartalmaznak,
  • időseknek, mert nagyon könnyen emészthetők, és bennük van minden, amire egy idősödő szervezetnek szüksége lehet,
  • műtét előtt állóknak, mert  felkészíthetik a szervezetüket a műtéttel járó stressz hatásainak kivédésére,
  • téli, infekciókkal teli időszakban mindenki részére, az immunrendszerünk megerősítésére, hogy hatékonyan tudjon fellépni a “téli betolakodók” ellen.

Ha magadra ismertél, látogass el a Gombakiraly.hu weboldalunkra és válaszd ki a neked leginkább megfelelő gyógygombát! Ha komolyabb problémával küzdesz, nyugodtan hívd segítségül gyógygomba szakértőnket, aki segít neked megtalálni a legtökéletesebb ősi gyógyító gombát.

Szerző: Dr. Dóda Ildikó

gombakiraly.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?