Kánikulában két dolgot érdemes csinálni. Jégkrémet enni és jégkrémet enni! De kevesen tudják, hogy természetes alapanyagok segítségével hihetetlenül olcsón is lehet házi jégkrémet készíteni!

Nem kell hozzá fagyi gép, nem kell hozzá sok összetevő és sok idő sem, hogy elkészítsük soha meg nem unható házi jégkrémünket. Nem kell hozzá más csak joghurt, tejszín és az ízesítő alapanyagok, na meg persze egy mélyhűtő.

A fagyasztott joghurt a fagylalt diétásabb változata, amely a 80-as években lett világszerte népszerű. A joghurt zsírtartalma kevesebb, mint a tejé és a tejszíné, de ugyanakkor csakis egy krémesebb joghurttal érhetünk el a lágy, fagyiszerű állagot. Ilyen krémes állagú joghurt, a Pro-Pre házi joghurt is, melyet egyszerűen házilag tudunk elkészíteni a Pro-Pre joghurt oltókultúra és a hozzá megvásárolható, de soha el nem romló érlelő segítségével. Ha a joghurt mellé teszünk néhány anyagot, pillanatokon belül isteni finom jégrémet nyalhatunk. De hogyan készítsük el ezeket a finomságokat? Most jöjjenek az egyszerűbbnél egyszerűbb receptek a legolcsóbbtól a legkülönlegesebbekig.

Hogyan készítsünk joghurtból jégkrémet házilag?

Ha friss gyümölccsel szeretnéd összekeverni és lefagyasztani a joghurtot, akkor bátran kísérletezz, itt most egy-egy alapreceptet írunk le sárgabarackkal és áfonyával, de természetesen a gyümölcsök szabadon cserélhetők mindenki ízlésének megfelelően.

Forrás: http://trollakonyhamban.blogspot.hu/

1. Áfonyás joghurtos jégrém

Hozzávalók: 3 csésze áfonya, 3 ek citromlé, 1 csésze cukor vagy méz ízlés szerint, 2-3 csipet fahéj, 1 csipet só, 2 csésze krémes házi joghurt.

Az áfonyát, cukrot, citromlevet, fahéjt, sót felfőzzük, addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvadt. Krumplitörővel eldolgozzuk, 10 percig hűlni hagyjuk. Belekeverjük a házi joghurtot, elkeverjük, lefagyasztjuk. (Kép forrása: http://trollakonyhamban.blogspot.hu)

2. Epres levendulás joghurtos jégrém

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 6 dl  házi joghurt, 5 ek cukor, 2 ek. friss vagy 1 ek. szárított levendula, 1 dl víz, 1 vaníliás cukor, 50 dkg eper.

A hozzávalókat a víz és a levendula kivételével összeturmixoljuk. A levendulát a vízzel felforraljuk, és pár perc állás után a levendulás vizet szűrön keresztül a turmixba öntjük. Jól ki kell nyomkodni a levendulát a szűrőn át, hogy minden íz jól átmenjen a fagyiba. A turmixot a formákba öntjük. A fagyikat 2-3 órára mélyhűtőbe rakjuk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/

3. Sárgabarackos joghurtos jégrém

Hozzávalók: 30 dkg sárgabarack, méz ízlés szerint, 3 dl krémes házi joghurt, 2 db lime.

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk. Az összevágott barackot egy edényben odatesszük főni. Amikor a gyümölcs már levet eresztett, ízlés szerint mézzel ízesítjük, és puhára főzzük. Ha a sárgabarack már kezd sűrűsödni, elzárjuk alatta a lángot, és félretesszük hűlni.

A krémes bio joghurtot két lime reszelt héjával és levével, ízlés szerinti mézzel ízesítjük. Ha a sárgabarack már kihűlt, akkor a fagylaltformákban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először egy kis barackot öntünk bele, majd joghurtot, és így tovább, amíg az összes formát meg nem töltjük. (Kép forrása: http://www.mindmegette.hu)

Legalább két órára mélyhűtőbe tesszük az elkészített krémet az általunk kiválasztott formákba töltve  és fagyás után már kedvünkre nyalhatjuk őket! 🙂

Kellemes jégkrémezést kívánunk!

Jégkrém formák tömegei közül választhatsz!

Jégkrém formák tömegei közül választhatsz az üzletekben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?