A kávéból készült ital a világ minden táján népszerű élvezeti cikk. Az ébredés sokaknál elképzelhetetlen egy élvezetes kávé elfogyasztása nélkül, de valójában mit is tesz a szervezetünkkel, miután megisszuk? Többek között erre a kérdésre adták meg a választ a Texas University kutatói 2015-ben publikált cikkükben.

  1. A kávé legfontosabb és legismertebb hatása a benne lévő koffeinnek köszönhető: éberebbnek érezzük magunkat, mert blokkolja az adenozin nevű vegyületet érzékelő receptorokat az agyban, emellett stimulálja az adrenalin termelődését is.
  2. A kávé átmeneti vérnyomás-emelkedést is okoz, mert szűkíti az ereket és ezzel keményebb munkára készteti a szívet. Az alacsony vérnyomással küzdők ezért fogyasszák reggelente szívesen.
  3. Hatással van az anyagcserére is, hisz erőteljes vízhajtó hatású, ami ezt jelenti, hogy elvonja a vesékből a bennük tárolódó folyadékot.
  4. Serkenti az emésztőnedvek termelődését és a belek perisztaltikus mozgását is, ezért van az, hogy a kávé fogyasztása után nagy eséllyel hamarosan meg kell látogatnunk azt a helyet, ahová még a király is gyalog jár.
  5. szexuális életünkre is pozitív hatással lehet, ugyanis a Texas University tudósai 2015-ben arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta két csésze kávét isznak, azok kisebb eséllyel szenvednek erekciós zavarokban.
A napi két csésze elfogyasztása tehát sok szempontból ideális lehet, de túlzásba esni viszont nem érdemes!

Mi a kávézásnak egy különleges módját ajánljuk Neked!

Kezd a napod egy ganodermás kávéval, mert így a kávé pozitív hatásai mellett a ganoderma ízét is élvezheted!

ganoderma-kave-2

Dr. Ganolife bioganodermás kávécsalád, hogy frissen induljon a reggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük