Nemrégiben megjelent egy különleges, a magyar piacon eddig egyedülálló ital, mely sok értékes hozzáadott anyagot, mint pl. kalciumot, svájci fűszernövényeket (kamilla, gyömbér, csalán) is tartalmaz, mely napi szinten fogyasztva a sportolók kedvenc italává válhat. Az összetétele mellett a neve is különleges: La boisson Elysée.

Miért is válhat a sportolók egyik kedvenc italává az Elysée?

Az emberi szervezetben a leggyakoribb ásványi anyag a kalcium, testsúlykilogrammonként több mint 50 mg van az emberi testben. Az Elysée egy kalciummal dúsított ital, melynek rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a napi megemelkedett kalcium igény biztosításához a sportolóknál.

A kalcium az élet számos területén játszik nagyon fontos szerepet, így például

  • nélkülözhetetlen a véralvadásban, a szív- és csontvázizmok összehúzódásában, az enzimek működésében,
  • része van az ideg– és izomműködésben, enyhíti a vádligörcsöt. Segíti az idegrendszerben az ingerületek közvetítését,
  • a csontok és fogak építőanyaga, viszont a csontok és fogak egészségét csak a foszforral együtt tudja biztosítani,
  • a kalcium nélkülözhetetlen a B12 vitamin felszívódásában, ezen kívül elősegíti a vas felszívódását,
  • enyhítheti az allergiás tüneteket, és az álmatlanságot, mérsékli az ingerlékenységet és figyelemzavart, továbbá igen fontos funkciója, hogy semlegesíti az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat,
  • a csontritkulás egyik fontos ellenszere, sőt újabb kutatások szerint a magas vérnyomás betegség kialakulása is megelőzhető megfelelő mennyiségű kalcium fogyasztásával.

Felnőtt emberekben az elfogyasztott kalcium 20-40%-a szívódik fel. Azért csak ennyi, mert a kalcium hasznosulását a gyomor–és bélrendszeri betegségek is befolyásolják. Nemcsak magas kalciumtartalmú ételeket kell enni, hanem a vitaminok és ásványi anyagok összhangjára is ügyelni kell.

Mennyi kalciumra van szüksége a szervezetünknek naponta?

  • gyerekek számára 800-1000 mg körül,
  • felnőttek számára kb. 800–1200 mg,
  • sportolók számára akár 1500-2000 mg is lehet,
  • terhes vagy szoptató anyák részére napi 1200 mg,
  • csontritkulás megelőzésére szintén napi 1200 mg feltétlenül ajánlott.

A La boisson Elsysée napi fogyasztása különlegessé teszi mindennapjainkat! A megújult formában kapható ital már sokkal homogénebb, így gond nélkül élvezhető minden kortya. Keressétek ezt a finom, kalciummal dúsított italt a sportközpontokban!

Ha nem találjátok kedvenc helyeteken, rendeljetek meg a neten például a Vitaldepo Webáruházban  (http://vitaldepowebaruhaz.hu) és jelezzétek felénk, hogy hol fogyasztanátok szívesen, és mi megkeressük őket!

A Delavie vitaminokkal dúsított ital család tagjai, köztük az Elysée!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?