Tavasz az újjászületés, megújulás hónapja, ami az egyik legalkalmasabb időszak a méregtelenítéshez, amikor  a télen felhalmozott, lerakódott káros anyagoktól  megszabadíthatjuk szervezetünket, amelyben a tél során halmozódik fel a legtöbb méreganyag , hiszen ilyenkor általában kevesebbet mozgunk, kisebb mértékben fogyasztunk zöldséget, vitaminokat és még a napfény is ritkábban ér bennünket. Mindezek hatása pedig a szervezetünket terheli, ami természetesen képes megtisztítani magát a különböző méreganyagoktól, viszont egy kiadós tisztító kúra segíthet, hogy gyorsabb legyen a lerakódott toxikus anyagoktól való megszabadulás folyamata.

Az egyik ilyen egyszerű méregtelenítés: a léböjt kúra

A léböjt kúra célja, hogy a nagymennyiségű folyadék bevitel a szervezetünkben lévő káros anyagokat feloldja és kimossa a szervezetünkből. Sajnos általánosságban elmondható, hogy naponta sokkal kevesebb folyadékot iszunk, mint amennyire szükségünk lenne (napi 2-3 liter az ajánlott), ezzel is hátráltatva a szervezetünk tisztulását.  Ha nem szoktuk meginni ezt a mennyiséget naponta, akkor máris még egy okkal több van arra, hogy belevágjunk a lébőjt kúrába és megtisztítsuk szervezetünket a káros anyagoktól. A folyadékkal való méregtelenítés végezhető vízzel, teákkal, gyümölcslevekkel és zöldséglevekkel, illetve ajánlott ezek keverékével, viszont arra ügyeljünk, hogy cukros és szénsavas italokat ne használjunk. Az alkoholt pedig különösen kerüljük. A kúra hatékonyabb, ha beiktatunk némi mozgást: séta, bicikli, torna stb.

Méregtelenítés jótékony hatásai:

–    javul az emésztés
–    erősödik az immunrendszer
–    súlycsökkenés következik be
–    szebb lesz a bőr
–    nő a koncentrációs képesség
–    nő az állóképesség

Miből áll a léböjt kúra avagy hogyan is kell csinálni a méregtelenítést?

Számtalan módszer van a szervezet tisztítására az egyszerű 1-2 napos tisztító kúrától kezdve egészen a drasztikusabb 2 hetes böjtig. Viszont itt most csak egy egyszerű, könnyed méregtelenítés módszer olvasható, ami mindössze 5 napos. A kezdés előtt érdemes néhány napig kevesebb szilárd ételt fogyasztani, ezáltal finoman ráhangolni a szervezetett a folyadék kúrára.
–    Az első 2 napon fogyasszunk legalább 3 liter folyadékot, teát ,vizet és valamennyi gyümölcsöt, esetleg egy kevés főt krumplit
–    A további 3 napban viszont csak folyadékot: vizet, zöldséglevet, gyümölcslevet és teát legalább 2-3 litert

Ajánlott méregtelenítő italok: csalán tea,kammila tea,csipkebogyó tea, zellerlé, céklalé,ananászlé és víz.
A  kúra idején felléphet fejfájás, éhségérzet, fáradtság érzett, ami természetes, ezért ilyenkor érdemes kerülni a vezetést és a veszélyes munkákat.

A méregtelenítő kúra végeztével ne kezdjünk egyből nagy evésekbe, hanem szép fokozatosan szoktassuk, vissza szervezetünket a szilárd táplálékokhoz és kerüljük a túl zsíros, füstös ételeket. Továbbá a késöbbiek folyamán is próbáljunk meg egésszségesebb élelmiszereket fogyasztani és természetes kozmetikai készítményeket használni, így csökkenthetjük a sok méreganyag lerakódást.

Tavaszi méregtelenítés gyümölcs és léböjt kúrával bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük