Amikor megkérdezem magamtól mit is jelent számomra nőnek lenni, akkor első, ami az eszembe jut az a bevásárlás, főzés mosás, takarítás, gyereknevelés, feleség, anya, háziasszony. A felsoroltak közül egyik sem a hódító bombázóhoz kapcsolódik.

Amikor a nőiességet próbáljuk megfogalmazni akkor hajlamosak, vagyunk csupán a külsőségekre korlátozni azt, mint tökéletes alak, ruha és smink. A belső értékek, mint gondoskodás, megértés, empátia odafigyelés törődés, szeretet, otthonteremtés a család összetartása legalább ilyen fontosak, ha nem fontosabbak.

Nőként a legfontosabb minta az édesanyánk. Az ő odaadása, áldozatkészsége genetikai szinten is tovább öröklődik. Az anyák legnagyobb erénye általában a gondoskodás. Nem elhanyagolható az sem hogy a férfi, aki a társunk hogyan törődik velünk? Látja-e tiszteli-e bennünk a nőt vagy pusztán háztartási robotként tekint ránk.
A NŐ bármit képes megvalósítani, elérni mindegy hogy kapcsolatban él vagy egyedül.

Fiúnak vártak…

Sokan tudják magukról, hogy babaként fiúnak várták őket többnyire az édesapa, de van, hogy mindkét szülő. Ilyenkor a kislány, akit fiúnak vártak tudat alatt megfelelési vágyból annak ellenére, hogy női testben van, tudat alatt férfiként gondolkodik, estenként viselkedik. Ezek a minták, ha zavaróak többféle módon felülírhatók például Theta Healing módszerrel. Van, aki jól elvan ezzel a ”programmal” és nem kíván rajta változtatni.

A hagyományos női szerepek napjainkban jelentősen átalakultak. Számos olyan szerepben kipróbálhatják, ma magukat a nők, amelyekben régen csak a férfiak kaphattak helyet. Előfordul az is hogy a nő tartja, el a férfit, itt az egyensúly megbomlik és a férfi önbecsülése apróra zsugorodik. Erre valószínűleg egyetlen férfi sem vágyik. A férfi arra vágyik, hogy óvhassa, védelmezhesse a nőt. Ez a felnőtt férfi ismérve. A gyermeki energiákban megmaradt férfi pótanyát keres, aki megoldja az életét.

A nőiesség megélése…

A nőiesség megélése azt jelenti, hogy meg tudom engedni, hogy a férfi, szeressen, óvjon, védelmezzen. A nő hajlandó legyen mindezt befogadni és megengedni a férfinak, hogy férfi lehessen, biztosítsa a család számára a biztonságot, az anyagi bőséget. A nő megélheti, hogy otthont teremt, gondoskodik, szeret, és támogató légkört biztosít mindehhez. A nő, nappal lehet önmagát megvalósító vállalkozó, délután gondoskodó anya, este pedig szenvedélyes szeretője a férjének. Mindezt úgy, hogy tudja, hogy a férfi a tenyerén hordozza és biztonságban, védelemben van. A nő hagyja a férfi számára, hogy ő viselje a kalapot és merjen gyengébb lenni ezzel lehetőséget adva a férfi számára, hogy betölthesse a védelmező szerepet. Ha mind ezek mellett megvan egymás nagyrabecsülése és tisztelete, akkor minden a rendelkezésre áll egy kiegyensúlyozott kapcsolathoz.

Miért csak kevesek kiváltsága mindez?

A legfőbb ok hogy mindenki saját magával van elfoglalva és nem jut idő a másikra figyelni. Keveset teszünk azért, hogy évek múltán is újra és újra meghódítsuk a párunkat. A partnerünk ugyan így nem figyel ránk, felületes párkapcsolatokban élünk.
A nőiességünk megélésének feltétele az önmagunkra való odafigyelés. Ha választjuk a változást első lépésként saját magunkra fordítsunk több időt és figyelmet.

A nőiességünk megélése vagy annak hiánya elsősorban párkapcsolat területén okozhat gondot. A legyél erős nő és valósítsd meg magad ezzel pedig szinte már feleslegessé válik mellettük a férfi. A férfi arra vágyik, hogy megélhesse a férfi szerepet egy nő mellett, akiről tud gondoskodni.
Az önfejlesztéssel foglalkozó tanfolyamokon csakis arról hallunk hogyan legyünk erősek és önállóak, holott ennél sokkal fontosabb az egyensúly nőként. Az élet minden területén annyit teremtve, ami a számunkra komfortos és egyensúlyban tart.

Tegyünk a nőiességünkért!

Nőként mindannyiunknak be kell járni a saját utunkat és a saját nőiességünket kell meg találnunk. Itt és most mit jelent a számunkra nőnek lenni? Milyen a számunkra a tökéletes nő? Ez mindenkinek mást és mást jelenthet. Ha erre a kérdésre már tudjuk, a nekünk igaz választ akkor tegyünk érte, hogy ezt megélhessük. Ha a nőies nő ismérve a számunkra például a szép körmökben és frizurában is megnyilvánul, akkor tegyünk róla, hogy mindezt megadjuk magunknak. Sokan saját maguktól sajnálják az időt és az energiát. Ahhoz hogy a NŐ aki bennünk él kibontakozhasson ne sajnáljuk magunktól a szépítő kényeztetést.

Önbizalom

A szépítkezés már önmagában önbizalom növelő hatású. Törekedjünk arra, hogy kívül és belül is egyensúlyban legyünk. Az önismereti munka mellett kezdjünk el odafigyelni a testünkre. Mit kíván enni? Mit kíván inni? Milyen ruhát akar felvenni? Válasszuk bátran a nőiesebb, szexisebb darabokat. Ha mindezekre odafigyelünk, megteremthetjük a külső belső összhangot.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Kóstoltad már?