Különleges teákkal és növényekkel való gyógyítással  ismerkedhetnek meg azok az érdeklődők, akik a hétvégén ellátogatnak a Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület által rendezett Gyógynövénynapokra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszten.

Az immáron országos ismertségnek örvendő Szabó Gyuri bácsi, a 84 éves bükki füvesember mellett Papp Lajos szívsebész és Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetes is tart előadást a népgyógyászatról, valamint az egészséges életmódról a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő gyógynövénynapok rendezvényei során – mondta el Kádár Zsófia, Szabó György unokája az MTI-nek.
“A gyógynövények és azok gyógyító hatásának ismerete a családunkban nagyszülőről unokára száll, így most édesanyámmal lessük el nagyapámtól ezt a tudományt” – magyarázta Kádár Zsófia.
A 2 napos program során lehetőség nyílik az egyedülálló, szubalpesi klímájú kis falu gyógynövénykertjének megtekintésére, és gyógyteakóstolón, egyéni tanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők. A rendezvény ideje alatt a látogatók igénybe vehetik a helyszínen tartózkodó komplex egészségvédelmi szűrőkamion szolgáltatásait, amely Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretében üzemel majd.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a mindössze 1500 lelket számláló faluba legkevesebb 6000 látogatót várnak, akiknek egy része az egész hétvégét ott tölti, ezért már minden szálláshely foglalt – utalt a gyógynövénynapok népszerűségére Kádár Zsófia.

Részletes programot az alábbi weboldalon olvashatják: http://gyorgytea.hu/bukkszentkereszti-gyogynovenynapok-2012

Forrás: MTI 2012. július 18., szerda 11:21

http://vitaldepowebaruhaz.hu/gyogynovenynapok-bukkszentkereszten/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük