Gyermekkorunk kedvelt csemegéje volt a tökmag. A hidegen sajtolt tökmagolaj nemcsak finom, hanem élelmezési és gyógyászati szempontból is nagyon hatékony.

A tökmagolaj hatása gyógyászati szempontból mindkét nemnél egyaránt jelentős, hiszen a koleszterinszint csökkentése, a szívinfarktus kialakulásának megelőzése, az agyi keringés optimális állapotának fenntartása nem köthető nemi jegyekhez.

A tökmagolaj kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki. Sötétbarnás, zöldes színű, kifejezetten aromás olajfajta. A benne lévő telítetlen zsírsavak helyreállítják a magas koleszterinszintet, késleltetik az érelmeszesedést. Véd a szabadgyököktől, melyek több betegség okozói. Magas telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavtartalmánál fogva fogyasztása javasolt a szervezet testi és szellemi teljesítőképességének fokozására.

Ma Magyarországon – egy tanulmány szerint – a 40-60 év közötti férfiak 60%-ának, a 60-70 év közötti férfiak 75%-ának van valamilyen mértékű prosztata megnagyobbodása vagy gyulladása. A prosztata a hólyag alatt elhelyezkedő, szilva nagyságú mirigy. A húgycső a prosztata közepén fut végig, ezért ha a prosztata megnagyobbodik, vizeletürítési zavarokat okozhat.

Prosztata megnagyobbodás tünetei

Eredménytelen, gyakori vagy kis mennyiségű vizelet, vizelési képtelenség. Állandó vizelési kényszer vizeletürítés után is. Előfordulhat a hímvessző hosszan tartó, fájdalmas merevedése is. Az állapot akár évekig is eltarthat enyhe tünetek mellet. Idősebb korban a prosztata lassan elkezd növekedni.

A hölgyek inkább szépülni szeretnek

Hölgyek számára talán leginkább szépségük megőrzésében van szerepe a zöld olajnak, hiszen annak rendszeres fogyasztása véd a szabadgyököktől, melyek például az öregedési folyamatokért felelősek. Egy felfázás után is használható az olaj, jótékony hatással van a betegség után a legyengült szervezet erősítésében is.

Forrás: Horváth Bianka, http://napidoktor.hu/cikk/83.20284/Tokmagolajat-mindket-nemnek

Tökmagolaj: http://vitaldepowebaruhaz.hu/products-page/ferfiaknak/tokmagolaj-1000mg-100-gelcaps/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük