Magyarország legegészségesebb és egyben legfinomabb ételét keresi a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, valamint a Kor Kontroll Társaság országos receptversenye, amely a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.

A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ez pedig nemcsak esztétikai probléma, hanem számos betegség – cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, ízületi bántalmak – kialakulásának forrása is. Ezért keresi a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, illetve a Kor Kontroll Társaság Magyarország legegészségesebb és egyben legfinomabb ételét.

A pályázók legfeljebb három egészséges étel receptjét várják a hagyományos magyar konyha szokásait figyelembe véve. Az elbírálás szempontjából fontos, hogy a recept az állati helyett növényi zsiradékot használjon, kevés sót tartalmazzon, felesleges kalóriától mentes, könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve költséghatékony legyen.
A recepteket 2013. január 23-ig várják a receptverseny@kontrolltarsasag.hu internetes címre – áll a Kor Kontroll Társaság Magyarország által az MTI-nek kedden eljuttatott közleményben.

A verseny kiírásának részletei megtalálható a www.korkontrolltarsasag.hu/cikk/cim:Egeszsegunkre_1 internetes oldalon.

MTI 2012. szeptember 25., kedd 17:12

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?