A 20. század második felében egyre több kutatás bizonyította be, a különböző gyógygombák igen jelentős immunrendszer támogató tulajdonságait.

Számos gyógygombáról állapították meg, hogy igen jelentős tumorellenes hatással bírnak, valamint nagymértékben segíthetik elő a megfelelő inzulin érzékenységet a szervezetben.
Egyes természetes növényi illetve gomba eredetű hatóanyagokat: speciális, egyedi polysaccharidokat, néhány országokban (mint például Japán) már tumorellenes gyógyszerként is engedélyeztek. A japán gondolkodásmóddal is összefüggésben lehet, hogy ott rendkívül alacsony a rákbetegség következtében elhalálozók aránya. A speciális polysaccharidok hatásukat tekintve többek között képesek elvágni a tumorsejtek vérellátását és aktiválni az NK és falósejtek tumorölő funkcióit, növelni az inzulin- érzékenységet és csökkenteni az inzulinszintet elősegítve ezzel a betegek gyógyulását.

Az egyik legeredményesebb polysaccharida, a Patkónyelv-gomba kivonata képes volt számos előrehaladott rákbetegnél is a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindítani, ami nagy feltűnést keltett a rákkutatók körében. (Ezt a gombát jelenleg étrend-kiegészítőkben nem engedik használni.)

Számos gyógygomba bizonyult eredményesnek laboratóriumi- és állatkísérletekben, illetve klinikai tesztekben  daganatos betegségek esetén az immunrendszer erősítésében, az életminőség javításában és a daganatok valamint áttétek növekedésének gátlásában.

Japánban végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a tumortípusok túlnyomó többségében kemoterápia együttes alkalmazásával a hatóanyagok tumorellenes hatása tovább növelhető.

A tapasztalatok és klinikai tesztek azt mutatják, hogy a kemo- és sugárterápia káros mellékhatásait a gyógygomba kivonatok számottevően csökkenthetik. Az említett gyógygombák hatóanyagai (polysaccharidok) a daganattípusok legszélesebb skálájára alkalmazhatók és általános, átfogó védelmet nyújtanak.

Forrás: immunet.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?