A Nyersétel Akadémiát azért hoztuk létre, hogy a nyers táplálkozást és annak csodálatos gyógyító hatását népszerűsítsük. Azt hirdetjük, hogy étrendünk minél nagyobb százalékban feldolgozatlan, nem hőkezelt nyers, élő ételből álljon. Számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy az átalakított, feldolgozott ételeket a szervezet csak nagy áldozatok árán vagy egyáltalán nem képes feldolgozni és hasznosítani. A nagy áldozat itt a velünk született véges enzimkészlet gyors kiaknázását jelenti. A betegségek egyik alapvető okozója pedig az évek során a szervezetben felhalmozódott és lerakódott salak és méreganyag. Ezektől előbb meg kell szabadulnunk, majd értékes élő ételekkel kell táplálnunk a szervezetünket. Egészségünk helyreállításának, megőrzésének és fenntartásának alapja tehát a minél több feldolgozatlan, nem hőkezelt, enzimdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag nyers, élő étel fogyasztása. Mert igaznak tartjuk Hippokratész mondását, miszerint: „Ételed legyen az orvosságod, és orvosságod az ételed!”.

A Nyersétel Akadémián ételkészítő tanfolyamokat tartunk arról, hogyan lehet finom és változatos nyers ételeket készíteni tisztán növényi alapanyagokból. Igen, lehet ilyen étrenden élni! Sőt, aki elkezdi, abba se tudja hagyni, mert olyan csodákat él át, amelyeket korábban el sem tudott volna képzelni. Azok számára pedig, akik most ismerkednek a nyers táplálkozással és ételekkel, nyers vacsorákat szervezünk, ahol egy 6 fogásos vacsora keretében lehet megkóstolni az élő ételeket. Azoknak pedig, akiknek nincs idejük és kedvük arra, hogy recepteket bújjanak, bevásároljanak és otthon maguknak és családjuknak elkészítsék ezeket a csodálatos ételeket, azoknak elkészítjük mi, és házhoz is szállítjuk.

Ételeink kizárólag nyers gyümölcsökből, zöldségekből és olajos magvakból állnak. Feldolgozás nélkül. Úgy, ahogy a természet adja őket. Nem főzünk, nem sütünk, nincs tűzhelyünk és sütőnk. Hőkezelés nélkül készítjük ételeinket, hogy az értékes enzimeket megőrizzük. Mert mint tudjuk, 42 fok felett az enzimek, az életet hordozó csodálatos fehérjék elpusztulnak. Maximum 42 fokon aszaljuk (szárítjuk) a ropogtatni való ételeinket, hogy víztartalmukat elveszítsék.

Az ember az egyedüli élőlény a földön, aki megfőzi és megsüti az ételt, amit megeszik. Mi több, különböző feldolgozási folyamatokon mennek keresztül az alapanyagok, összekeverjük mindenféle mesterséges anyagokkal csak azért, hogy jobban eltartható, szebb, lágyabb vagy finomabb legyen.

Genetikailag pedig az ember is úgy lett megalkotva, hogy az élelmet a lehető legtermészetesebb formában vegye magához. Ha ez nem így történik, akkor felborul az egyensúly és kialakulnak a különböző betegségek, amiket gyógyítani nem nagyon lehet, maximum a tüneteket, fájdalmakat enyhíteni.

A civilizációs betegségek legfőbb oka maga a civilizáció, ebbe beletartozik a civilizációs étkezés. És itt nem csak a legsúlyosabb betegségekre gondolok, hanem azokra a betegségekre, amikkel együtt élünk, gyomorégés, fejfájás, fertőzések, stb.

Az élő ételek olyan rezgést közvetítenek a testünknek, aminek hatására beindulnak az öngyógyító folyamatok, és az immunrendszerünket a legmagasabb hatásfokon tudjuk működtetni.

Mitől élő egy étel? Attól, hogy nem hőkezeljük, nem sütjük-főzzük, a vitaminok és az enzimek teljes egészében, érintetlenül megmaradnak

Az élő ételek jellemzői: 

– Csak növényi alapanyagokból készülnek (vagyis 100% vegán)

– Gluténmentes

– Feldolgozatlan, finomítatlan, vegyszermentes alapanyagok

– Cukormentes

Karácsonyi nyersétel tanfolyam december 9. 15 óra

Érvek az élő ételek mellett:  

– Tele vannak élettel. Mindazt az életerő, amit hordoznak, bennünk fejtik ki tovább hatásukat.

– Tele vannak vitaminokkal (a főzéssel nem pusztulnak el)

– Tele vannak enzimekkel (ha enzimdús táplálékot eszünk, a szervezetünk által termelt enzimekkel tudunk spórolni. A saját enzimkészletünk véges)

– Lúgosítanak, tele vannak ásványi anyagokkal

– Az élő ételek szépek és finomak

– Tisztítanak, feltöltenek energiával

– A szervezet öngyógyító képességét támogatják, segítenek helyreállítani a test egyensúlyát

– Beállítják az ideális testsúlyt

'Álom' csokigolyó (4 db)

Jótékony hatásai: 

– Megnő az energiaszint, csökken az alvásigény

– Eltűnnek régi betegségek, allergia, bőrpanaszok, magas vérnyomás, candida, alvászavarok

– Beáll az ideális testsúly

– Erősödik az immunrendszer, ellenállóbbak leszünk

– Eltűnnek a kellemetlen testszagok

– Mentális változások: nő a türelem, az elfogadás, a mások iránti tisztelet, nő az empátiás készség, nyugodtabbak és mosolygósabbak leszünk

Nem kell mindenkinek 100%-ban nyers ételeket enni, de a saját körülményeink, múltunk és lehetőségeinkhez mérten lehetőleg minél többet. Minél nagyobb százalékban eszünk élő ételeket, annál szembetűnőbb lesz a változás.

Lénárt Gitta, Nyersétel Akadémia

Forrás: http://www.nyersetelakademia.hu/bemutatkozunk/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?