Napjaink rohanó világában, jellemző a stresszes életmód, ami már önmagában növeli szervezetünk vitamin és ásványi anyag szükségletét, amit a rossz szokások, mint például a dohányzás, alkohol fogyasztás még jelentősen fokoznak. Mindezek következtében növekszik a szükséglet a minőségi táplálékok iránt, amelyet az úgynevezett különböző táplálékkiegészítő termékek, szuper ételek segítségével lehet legkönnyebben kielégíteni, de ahogy a nevükben is benne van, nem azt a célt szolgálják, hogy a teljes étrendet helyettesítsék, hanem csak kiegészítsék azt. Tehát fontos az egészséges és változatos étkezés – és  a szuper ételeket pedig csak szükség esetén érdemes fogyasztani. Tehát az ilyen készítmények fogyasztása különösen akkor lehet jó ötlet, ha a szervezet nagy igénybevételnek van kitéve, ami lehettöbbek között a stressz, fogyókúra,fokozott fizikai tevékenység vagy  valamiféle betegség.

Táplálékkiegészítők biztonságos fogyasztása

A piacon rengeteg féle táplálékkiegészítő található: fogyókúrás étrend-kiegészítők, fitness és sport ételek,alakformáló, zsírégető, tömegnövelő stb, így nem nehéz belekeveredni, a megfelelő kiválasztásába. Érdemes a jól ismert, több éve működő gyártók termékeit választani, amelyek neve mégis valamiféle garanciát adhat.

Az olyan állításokat melyeket túl jól hangzanak ,irreálisnak tűnnek, érdemes fenntartással  kezelni, mert sok esetében tényleg valótlanok, habár erős szabályozás alatt vannak az ilyen fajta termékek, de még így is bőven akad köztük olyan, amelyek gyártója irreális ígéretekkel bombázza a fogyasztókat.

Mielőtt táplálékkiegészítő fogyasztásába kezdenénk nézzünk utána, hogy milyen hatóanyagokat tartalmazz, ugyanis bizonyos hatóanyagok gátolhatják más hatóanyagok felszívódását a szervezetben, ez különösen akkor lehet fontos, ha több ilyen készítményt is használ valaki. Orvos véleményének kikérése is sokat segíthet a megfelelő termék kiválasztásában vagy esetleg egy táplálkozással, egészséggel foglalkozó szakember tanácsa . Továbbá fontos tudni, hogy ezek a étrend kiegészítők semmiképp nem helyettesítik a testmozgást és az egészséges táplálkozást.

Táplálékkiegészítők fogyasztása bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • Zenblogger szerint:

    Örülök, hogy ilyen pozitív írást is találni a táplálékkiegészítőkről. Sajnos ma még nagyon általános a negatív előítélet a táplálékkiegészítőkkel szemben, holott a véleményem szerint ma már nem nagyon akad olyan ember, akinek ne lenne rájuk szűksége.
    Azon túl, amit itt leírtál még azt is fontos megjegyezni, hogy az elmúlt évtizedekben olyan irányba ment a mezőgazdaság, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az élelmiszerek mennyisége és külcsínje, mint a tápanyagtartalom, így ma már a kellő vitamin és ásványi anyag bevitele nagyon nehezen megvalósítható pusztán táplálkozással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük