A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. több mint két évtizede készíti friss tejtermékeit a budapesti gyárában, melyek alapanyaga túlnyomó részben a magyarországi tejgazdaságokból származó friss tej. Gondosan válogatott alapanyagokból készülnek a termékek – évtizedes nemzetközi tapasztalatok és kutatások alapján, egyedi receptúrával. A Danone Kft. a legjobb termékek előállítására törekszik, folyamatosan szem előtt tartva a szigorú minőségi követelményeket. A Danone Kft. vezető helyet foglal el a magyar friss tejtermékek piacán és szintén piacvezető a friss joghurt kategóriában.

A tej és tejtermékek egészségesek és változatosak, szükséges arányban tartalmazzák az összes, élettanilag nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat. Megfelelő mennyiségű fogyasztása hozzájárul a szervezet napi B2-, B6-, B12-, A-vitamin-, cink-, magnézium-, kalciumigényének fedezéséhez. Az ásványi anyagok közül kiemelt fontosságú az étrendben a kalcium, amely a szervezet egyik legfontosabb ásványi anyaga. Sokrétű élettani szerepet tölt be. Részt vész a csontok és fogak képzésében, a különböző sejtfolyamatokban, a vérnyomás és a véralvadás szabályozásában, az idegrendszer és az enzimek működésében.

Ezért fontos, hogy a tejtermékek a mindennapi, kiegyensúlyozott, változatos étrendünk, életmódunk részévé váljanak.

450g_KELJFOL_jpeg_kep_2.jpg

Keljföl, az ízharmónia

 A Danone Kft. legújabb terméke a Keljföl, egy élőflórás, sűrű, natúr, savanyú tejtermék.

A Keljföl a friss joghurt és a tejföl krémes ízének tökéletes találkozása, mely jól illik a reggeli péksüteményekhez, szendvicsekhez vagy önmagában is fogyasztható. Sűrű, de mégis folyékony állaga, könnyed, krémes natúr íze miatt salátaöntetekhez is kiválóan alkalmazható.

A Danone Keljföl kitűnő kalciumforrás, mindennapi fogyasztása mellett azonban fontos odafigyelni a változatos és kiegyensúlyozott étrendre, valamint az egészséges életmódra.

Ajánlott fogyasztói ára: 269 Ft. Kiszerelése 450g.

SZERKESZTŐI MEGJEGYZÉS: mi megkóstoltuk a Danone Keljfölt és nagyon elnyerte szimpátiánkat, tőlünk 5 csillagos minősítést kapott. Egy finom vajas kifli mellé a legfinomabb! Meleg szeretettel ajánljuk olvasóinknak!

Reggeli finomság a Danone-tól: Keljföl! bejegyzéshez 4 hozzászólás

  • alice szerint:

    Ezek tényleg mindent megetetnek a magyarral! – A Danone legújabb húzása:

    A francia Danone legújabb húzása a “Keljföl”, először nem akartam hinni a fülemnek, de ma már harmadszorra hallom, orrba-szájba nyomják a tv-ben.

    Nem értem, egyszerűen nem képesek feladni azon tervüket, hogy valódi tejtermék helyett, mindenképpen vizet, savót, permeátumot, vagyis tejipari melléktermékeket adjanak el az embereknek? Tudniillik, ez a francia cég különösen élen jár a megtévesztések, átcsomagolások és silány termékek forgalmazásának területén.

    danone12008-ban már megcsinálták, hogy egyik napról a másikra kiszedték a tejet a kefírjükből, és ugyanazzal a csomagolással, ugyanazon az áron árulták tovább. Aztán hogy, hogy nem, bebukott a termékük és visszacsinálták.

    Aztán jöttek sorra a pofátlanság határát nemhogy súroló, hanem távolugrót megszégyenítő megtévesztések a csomagolással. Mint ismeretes, a Danone annyira pofátlan volt, hogy az eredetileg 175 grammos poharát először 150-re, majd 125-re csökkentette. Néhány hónap alatt tehát a 175 grammos joghurt 50 grammot veszített tömegéből, persze az ára változatlan maradt. (Egy “akció” erejéig további 15 grammot csíptek le belőle, és 45 forintért árulták a 110 grammos joghurtot.)

    Még jó régen, a “Könnyű és finom” joghurtcsalád bevezetése is egy szimpla átverés volt. Azért lett “könnyű”, mert sokkal kevesebb gyümölcsöt tartalmazott, és tartalmaz a mai napig, mint a többi gyümölcsjoghurt. Ezt a kevés gyümölcsmennyiséget viszont trükkösen hosszú éveken keresztül megtévesztően, kerek- és szögletes zárójelek alkalmazásával tüntették fel a csomagoláson. Kiírták ugyanis, hogy pl. összetevők: “tej, meggykészítmény 6,5% [meggy (40%) … stb.]”

    Így úgy nézett ki, mintha 40% gyümölcs, de legalábbis 6,5% lenne benne, holott csak a “gyümölcskészítmény” egyik összetevője a 40 százalék gyümölcs, vagyis a 6,5% 40%-a az mindössze 2,6%! És ez így ment éveken át, következmények nélkül!

    Aztán jött a “Nap mint nap”, melyre szavak is alig vannak: elkészült az eperízű fermentált készítmény, amelyben körülbelül annyi volt a gyümölcs, mint a gázolajban.

    Egyszerűen csak a Keljföl linkjét akartam átküldeni nektek, de ahogy kerestem a képet hozzá, találom sorra a megdöbbentő és még megdöbbentőbb cikkeket erről a bandáról. Elképesztő!

    Ez a keljfölös húzás egyébként (sajnos) tökéletesen beleillik a gátlástalan multik országunkat silány termékekkel való elárasztásának szándékába: tejföl helyett “frissföl”, tehéntej helyett “reggeli ital”, kakaós tej helyett “kakaós ital”, és még sorolhatnánk.

    danone2Egyszer már volt (?) Danone-“bojkott” Magyarországon, még emlékszem is, ragasztgattuk a daNOne-matricákat. De úgy néz ki, sz@rt se ért.

    A “bojkott” persze nem rengette meg a céget, él és virul, és mint látszik, továbbra is a rosszabbnál rosszabb termékek előállításán mesterkedik. Meddig?

  • Oldalgazda szerint:

    Köszönöm hozzászólását, mellyel kapcsolatban megkérdeztük a Danone illetékesét és a következő választ kaptuk:
    “Az olvasói levél szerzője tévesen feltételezi a Danone Keljföl összetételét. Az új Keljföl valódi natúr, savanyú tejtermék, amely kizárólag tej eredetű összetevőt és élő kultúrát tartalmaz.
    A pontos összetétel a termék jelölésén is szerepel és így mindenki számára könnyen ellenőrizhető: pasztőrözött tej, sovány tejpor és élő kultúra.
    A Keljföl a levél szövegében feltételezett víz, savó vagy permeátum összetevők közül egyiket sem tartalmazza, „tejipari melléktermék” helyett egy valódi natúr, élőflórás, savanyú tejtermék. A Danone Keljföl nem tartalmaz növényi zsiradékot sem, hiszen nem egy tejfölt helyettesítő, hanem reggelihez ajánlott, folyékony tejtermékről van szó.”

  • Tyrker szerint:

    Azért sokatmondó, hogy a válaszban nem cáfolják “alice”-nak a Könnyű és finom joghurtcsaládra vonatkozó állításait.., no, de mindegy.

    Ettől függetlenül a Keljföl mint név óriási melléfogásnak tűnik, hiszen sokakban a Farmföl, Főzőföl, Frissföl nevű, részben növényi zsiradékokat is tartalmazó tejfölimitációkat idézi fel. Ez pedig bőven elég, hogy ne vegyék le a polcról, így nem csoda, ha el sem olvassák az összetevők listáját.

    Még aki értesül is róla, hogy a Keljföl nem tartalmaz növényi eredetű alkotóelemeket, abban is gyanakvás ébredhet, hogy ha nem “merik” sem joghurtnak, sem kefirnek, sem tejfölnek nevezni, az biztos azért van, mert egyikre vonatkozó előírásnak sem felel meg. Nem hiszem, hogy ez szerepelt volna a névválasztásra kiírt kreatív briefben!

  • Oldalgazda szerint:

    Mi is megkóstoltuk a keljfölt, nekünk nagyon ízlett. Én inkább folyékony tejfölnek gondolnám az íze alapján.Gondolom a névválasztásban a tejfölös íz és a reggeli italként való funkcionáltatást hozták össze a kreatívok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?