Egy skót kutatás szerint azok a nők, akik szingli életmódot folytatnak, sokkal jobban bírják, mint a hasonló életmódot folytató férfiak. A szingli nők a tanulmány szerint egészségesebbek, több baráttal rendelkeznek és anyagi egzisztenciájuk is magasabb, mint férfi társaiké – és jól érzik magukat egyedül, nem úgy, mint a férfiak, akik kitartóan képesek keresni a párjukat és kevésbé fogadják el ezt az életformát. A tanulmányból kiderül az is, hogy a férfiak a legtöbb esetben szakítás miatt lesznek egyedülállóak. míg a nők többsége önként választja ezt az életformát.

A saját lakással rendelkező nők anyagi helyzete sokkal jobb, mint a férfiaké és általában iskolai végzetségük is magasabb.  A szingli életmódot folytató férfiak 1/3 –a keres 10 ezer fontnál kevesebbet, ezzel szemben a nőknél csak 1%-os ez az arány. A férfiak nagyobb szociális elszigeteltségét a hosszabb munkanapok, az egészségügyi gondok és az alacsonyabb kereset okozza.
A nők sok esetben azért választják ezt a fajta életformát, mert nem akarnak gyereket. A tanulmány megcáfolta azt a közhelyet is, hogy csak a nagyvárosi és gazdag emberek élnek egyedül. Egyes előrejelzések szerint a skótok 44 százaléka egyedül fog élni 2031-re.Tehát mindent összegezve a férfiak jobban igénylik a törődést, azt hogy valaki főzzön, mosson rájuk- mondta a tanulmány vezetője. Pedig sokan pont fordítva gondolnák ezeket a dolgokat, de úgy látszik érdekes ez a világ.

A nők jobban bírják a szingli életmódot bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.