(4 személyre)

1 dl rizs, 2dl víz 8 db zöldpaprika, 60 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagmya, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 tojás 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, késhegynyi őrölt bors.

A mártáshoz: 1 liter 100%-os rostos paradicsomlé, 2 evőkanál étkezési kukoricakeményítő, esetleg valamilyen liszt.
A rizst a vízben megfőzzük. A gombát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Az olajat felhevítjük, és rövid ideig pirítjuk-pároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a gombát, és sóval, borssal, fokhagymával ízesítve addig pároljuk, míg a levét elfövi. Összekeverjük a rizzsel, a tojásokkal, és a zsemlemorzsával. A paprikák csumáját eltávolítjuk, majd beletöltjük a rizses gombát. Kívülről villával egy-két helyen megszurkáljuk, nehogy főzés közben szétrepedjen. Egy lábos aljára elrendezzük a paprikát. Ráöntünk 3dl vizet, és felforraljuk. Ezután kisebb lángra véve lefedve 30-35 percig pároljuk. Félidőben átforgatjuk. Ezután a levéből kivesszük. 9 dl paradicsomlevet öntünk ehhez a főzőléhez, és felforraljuk. Közben a maradék paradicsomlevet simára keverjük a keményítővel vagy a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást. Tálaláskor a töltött paprikát leöntjük a mártással.

Ez a töltelék kicsit lágybb a hagyományos, húsos tölteléknél, ezért csak paprikába töltve készítsük, külön gombócként ne! Zsemlemorzsa helyett szójagranulátumot is használhatunk.
1 adagban 1430Kj/342Kcal

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.