A nagyon egészséges kínai csípős-savanyú leves receptjét osztjuk meg most Önökkel, mely tele van szuperebbnél szuperebb tápanyagokkal. A shiitake gomba, a champion gomba mellett tehetünk még bele “egzotikus” zöldségeket, mint például bambuszrügyet, fafülgombát, vízi gesztenyét is, ízlés szerint.

A shiitake gomba több féle kedvező hatással is rendelkezik, így a daganatos betegeknek, magas koleszterin szinttel rendelkezőknek és a vírus fertőzötteknek is érdemes napi szinten beiktatni étkezésükbe ezt a kellemes ízű gombát.

De nézzük hogyan is készül a híres kínai csípős-savanyú leves?

A kínai csípős-savanyú leves hozzávalói:

  • 100 g szárított shiitake gomba
  • 250 g champion gomba
  • 1 sárgarépa
  • 150 g savanyú káposzta
  • 100 g vékony üvegtészta
  • 2 szál újhagyma
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 3 tojás
  • 1 doboz szójababcsíra
  • 3 db csirkehúsleves kocka
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl balzsamecet

A kínai csipős-savanyú leves elkészítése:

  1. Kb. 3 l hideg vízben feltesszük főni a csíkokra vágott csirkemellet a leveskockákkal.
  2. Forró vízbe beáztatjuk a szárított shiitake gombát. A sárgarépát nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. A savanyú káposztát kb. 2 cm hosszú szálakra vágjuk. A champion gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
  3. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a fenti hozzávalókat és a szójababcsírát.
  4. Külön lábasban vizet forralunk, ebben 1-2 percig főzzük az üvegtésztát, hogy éppenhogy megpuhuljon, ezután leszűrjük. Vágódeszkán ezt is 2-3 cm-es darabokra vágjuk, azért hogy kanállal kényelmesen lehessen majd enni. Hozzáadjuk a leveshez.
  5. Kb. 10 perc forralás után kezdhetjük ízesíteni a levest szójaszósszal, erős pistával és balzsamecettel. (A savanyúság és csípősség mindenki saját ízlésére van bízva. De az asztalnál is lehet még utóízesíteni egyénileg.)
  6. Felverjük a tojásokat, és a forrásban lévő levesbe lassan belecsurgatjuk egy villán keresztül. Alaposan megkavargatjuk.
  7. Egy bögrében pici hideg vízzel összekeverjük a keményítőt, és a levesbe keverjük.
  8. A felaprított újhagymát a leves tetejére szórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

kinai csipos savanyu leves

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.