Narancsos kivi saláta mézzel leöntve

4 darab narancs, 2 evőkanál méz, 5-6 teáskanál búzacsíra,  4 evőkanál müzli. A narancsokat gerezdekre szedjük és összekeverjük a búzacsírával és gabonapehellyel majd leöntjük a mézzel és tálaljuk. 

Citromos túrókrém

35 dkg túró, 1 citrom leve és a héja, édesítő szer, 1 nyers tojás. A túrót megtörjük, majd a citrom héját belereszeljük és ízlés szerint hozzá öntjük a levét, azután pedig a tojással elkeverjük.

Tejbegríz zabkorpával

Hozzávalók: Zabkorpa kb. 8-10 dkg, 4 dl tej,
A tejet felforraljuk és folyamatosan, de lassan bele szórjuk a zabkorpát. Addig főzzük amíg nem lesz elég sűrű. Tetszés szerint édesíthetjük valamiféle édesítőszerrel, aztán csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk amíg kihűl.

Reszelt alma joghurttal

Hozzávalók: Fél kg alma, 5 dl natúr joghurt, 5 db babapiskóta, 2 evőkanál vaníliás cukor, kevés reszelt citrom héj
Az almákat tisztítsuk meg, majd reszeljük le, szórjuk meg a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Ezután öntjük le a joghurttal és habverővel keverjük simára. Ha megvagyunk akkor tegyük üvegpoharakba és rakjuk a hűtőbe, úgy 30-40 percig. Babapiskótával tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.