A minden napok során gyakran megesik, hogy különböző negatív hatások érnek minket, amelyek sokszor képesek elrontani az egész napunkat, rosszabb esetben pedig hosszú ideig meghatározhatja hangulatunkat és kihathat az otthoni légkörre is. Ilyen negatív dolgok lehetnek a főnökkel való veszekedés, egy sikertelen üzlet, elromlott autó, rosszkor lemerült telefon és még sokféle hasonló esemény. Ha pedig mi is csak negatívan állunk a dolgokhoz (dühösek leszünk, káromkodunk, földhöz vágjuk a telefont – és hasonló dolgok) akkor az csak fokozza a bajt. Ahhoz, hogy minél jobban tudjuk kezelni az ilyen helyzetek és a pozitív gondolkodásra ráhangolódjunk, alább olvashatunk néhány tippet.

1.    Mielőtt azonnal reagálnánk egy negatív hatásra, például a főnökünk lecseszésére, előbb nyugodjunk meg és gondoljuk át, hogy mit cselekszünk. Néha elég egyetlen mosoly és nincs túl bonyolítva a probléma, tehát a lényeg, hogy dühösen, indulattól vezérelten és mindenféle gondolkodás nélkül, ne menjünk bele semmi féle szituációba, mert azzal senki nem nyer.

2.    Próbáljuk meg a dolgokat más szemszögből is megközelíteni, avagy minden rosszban keresünk valami jót.

3.    Gondoljunk kedvenc idézetünkre, amely motivál, inspirál bennünket.

4.    Keresünk pozitív dolgokat a nekünk szánt negatív üzenetekben és ezáltal fejlesszük önmagunkat.

5.    Gyakran lazítsunk tudatosan: hallgassunk zenét, nézzünk meg egy filmet, meditáljunk vagy menjünk el sétálni, így megelőzhetjük, hogy feszültek, idegesek legyünk és csökkenthetjük annak esélyét, hogy túlreagáljunk dolgokat.

Minden eltöltött  idő, amelyet kellemes hangulatban élünk át, jobbá teszi életünket, gyógyít bennünket ,így érdemes minél több pozitív élménnyel gazdagodni.

Pozitív gondolkodás tippek negatív hatások esetére bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • Zo szerint:

    Általában amit mi negatívnak gondolunk az belülről fakad. Tehát saját magunkon és gondolkodásunkon kell hogy változtassunk …
    Azt hiszem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.