Fogyókúra során különösen figyelnünk kell a megfelelő vitaminok fogyasztására, ugyanis a kevesebb táplálék bevitellel egyértelműen csökken a vitaminok mennyisége – és ezáltal fen áll a veszélye a vitaminhiány kialakulásának, ami fáradékonyságot, kedvtelenséget, fejfájást és a betegségekre való nagyobb hajlamot okozhatja.
Ahhoz, hogy ezt elkerüljük érdemes megtervezni előre a fogyókúrás, diétás étrendet, úgy hogy az minél változatosabb, vitaminokban gazdag legyen. Az egyik legjobb módja az ilyen fogyókúrás étrend kialakításának, ha minden napra beiktatunk valamiféle gyümölcsöt és zöldséget. Különösen javasolt, vitaminokban gazdag gyümölcsök az alma, citrom,narancs, kivi ,fejeskáposzta. A gyümölcsökön kívül érdemes még fogyasztani joghurtot, kefirt, teljes kiőrlésű péksüteményeket. Továbbá jó ötlet lehet még multivitamin készítmények fogyasztása is.

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.