A ZÖLD TURMIX napi fogyasztása, a legjobb megoldás a sok klorofill bevitelére, ami segít rendbe tenni és fenntartani a megfelelő bélflórát, így egészségünk helyreállításában és a megelőzésben is óriási szerepe lehet. Méregtelenítő lúgosító hatású. Segít a sav-bázis egyensúly beállításában. A zöld turmix enzimekben, vitaminokban, bioelemekben és ásványi anyagokban gazdag, ezért nevezik egyesek az élet italának.

Milyen jótékony hatásai lehetnek a  zöld turmixnak?

• A szervezetbe kerülve azonnal a véráramba jut.
• Javíthatja a vérképet
• Segíthet a rák megelőzésében.
• Vasat juttat a szervezetbe, így enyhítheti a vérszegénységet.
• Vérképző, így növelheti a vörös vértestek számát.
• Vérhígító és vértisztító hatású.
• Segítheti a méregtelenítést és a savak kiürítését.
• Lúgosítja, tisztítja a szöveteket és eltávolítja a méreganyagokat a sejtekből.
• Közömbösíti az élelmiszerrel a testbe juttatott számos mérget.
• Javíthatja a vérkeringést.
• Tisztítja a beleket, enyhíti a gyomorbántalmakat.
• Segíti a vese és a máj tisztulását.
• Jótékonyan hat a menstruációra.
• Javítja a vérzékeny betegek állapotát.
• Fokozza a tejelválasztást.
• Csökkentheti a gyulladásos eredetű fájdalmakat.
• Pusztítja a sebekben elszaporodó baktériumokat.
• Gyorsítja a sebek, megnyugtatja és segíti a fekélyek gyógyulását.
• Megszünteti a testszagokat.
• Kiváló száj- és toroköblítő, mivel tisztítja és erősíti a fogínyt és megszünteti a   rossz szájszagot.
• Segíti az anyagcserét, enyhíti az aranyér okozta fájdalmat..
• Fokozza a sejtlégzést.
• Előmozdítja a hurutos váladék távozását.
• Javítja a lábak vérkeringését, így enyhíti a visszeresség okozta panaszokat is.
• Javítja a látást.
• Előnyös reumás panaszoknál, köszvénynél.
• Csökkenti a fáradtságot.
• Növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását.
• Javítja a szervezet oxigén koncentrációját.
• Segíti a felszívódást, így a táplálék hasznosítását is.
• Erős antioxidáns, így védi a sejteket.
• Optimalizálja a szervezet működését!

A zöld turmix fogyasztásának alapszabályai

• Csakis éhgyomorra igyuk, lehetőleg reggel.
• Az érett gyümölcsök mellé, mindig tegyünk legalább egy marék zöld levelet, salátafélét (pl. csalán, pitypang, tyúkhúr, porcsin, sóska, petrezselyem, spenót, rukkola, madársaláta stb).
• Mindig vízzel hígítsuk a turmixunkat.
• Utána 2-3 óráig ne fogyasszunk vízen kívül semmi mást.
• Tehetünk hozzá még fahéjat, ezzel megakadályozzuk az erjedést.

Egy zöld turmix receptet is megosztunk veletek!

2-3 érett banán, és ehhez jönnek az adott évszak szezonális gyümölcsei. Ezekhez adjunk egy-két maréknyi salátafélét, vagy zöld leves növényt, pl, spenótot, csalánt, madársalátát, vagy rukkolát, petrezselymet. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fahéjjal és kurkumával fűszerezzük, és alaposan turmixoljuk össze. A turmixolással elkerülhető a gyümölcsök gyors oxidációja.

Egészségükre!

Kapcsolódó cikkek:

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.