Nagyon régóta fogyasztanak az emberek algákat, de talán sokan nem tudják, hogy valójában miért is érdemes őket rendszeresen fogyasztani?

Először is fontos tudnunk, hogy a mikroalgák nem gyógyszerek, nem étrend-kiegészítők, hanem teljes értékű táplálékok! Az algák változatos méretű, egyszerű kis növények, melyek fotoszintézisre képesek. Folyókban, állóvizekben szeretnek élni, szaporodni.

Miért is érdemes algát rendszeresen fogyasztani?

  • A mikroalgákat gyakran alkalmazták a világ különböző tájain anémia, azaz vérszegénység kezelésére. A vérszegénységre gyakorolt hatás a vérképzés fokozásán és a vasbevitel növelésén alapult, ugyanis a spirulina vastartalma aránylag jól hasznosul, ahhoz képest, hogy növényi forrásról van szó.
  • A mikroalgák immunrendszert támogató hatásuk is régóta ismert, emiatt daganatos betegségek megelőzésére is sokan fogyasztják. Emellett a különböző kórokozók okozta betegségek megelőzését is szolgálhatják.
  • A spirulinában található zeaxantin és a lutein befolyásolhatják a szem működését: az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásának kockázatát, illetve ezen betegségek romlását.
  • Az algák antioxidáns hatású karotinoid vegyületek gazdag forrásai.
  • Az algák ásványianyagokat (kalciumot, káliumot, foszfor), nyomelemeket (vas, mangán, cink, réz, kobalt, jód) is nagyobb mennyiségben tartlamznak, így ezek pótlására is alkalmas lehet.
  • Vitaminok közül főleg a B- C- és E-vitamin tartalmuk magasabb.

alga 2

Hazánkban a legtöbbször mono komponensű készítményeket árulnak, azaz vagy Spirulinát, vagy Chlorellát tartalmaz a legtöbb alga készítmény. De ezen ismert algák mellett vannak még más alga típusok is, melyek jó hatásúak lehetnek az emberi szervezet működésére, ilyen például a kevésbé ismert Lithotamnium calcareum alga vagy a  Haematococcus pluvialis alga.

Az IMMUN MIX egy szuper alga készítmény, melynek  4 féle algából és E-vitaminból – mely tokotrienolként van jelen a termékben – áll. Egyik különlegessége, hogy olyan kapszulába csomagoltuk mindezt, melyet vegetáriánusok is fogyaszthatnak. Az összetevők 75%-ban bio alapanyagokból állnak.

Ezek az algák képesek ellátni a szervezetet a megfelelő tápanyagokkal és rendszeres fogyasztásukkal segítheti az emésztőrendszer működését, támogatják az immunrendszer működését, valamint a fizikai és szellemi teljestményre is jó hatással lehetnek.

Az IMMUN MIX óriás kiszerelésben, hihetetlen kedvező áron kapható
75%-ban BIO alga termék 
Vitaldepo Webáruházban megvásárolható:
http://vitaldepowebaruhaz.hu/bolt/daganat-th-kiegeszitesere/immun-mix-180x-mikroalga-alapu-keszitmeny/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?