Az eredeti hazája a Sült Teának Csehország, ahol 150 éves múltra vezethető vissza a gyártása. Nagymamáink receptjei alapján készül és ennek köszönhető a kézműves gyártásból lekerülő termékeknek fantasztikus az ízük: van például homoktövises, epres, meggyes, málnás, bodzás, vörös és fekete áfonyás, fekete berkenyés, szedres, aloe verás is, így mindenki kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelőt.

De hogyan is készül a Sült Tea?

_DSC9680Előre megtisztított, kézzel válogatott gyümölcsöket először hideggel sokkoljuk (-50 fok), majd magas hőfokon (+320- 360°) már a saját üvegében sütjük és ezzel az eljárással egyben kinyerjük a gyümölcs aromáját, színvilágát és tartósságát is. Ezáltal egy olyan termék keletkezik, mely sem tartósítószereket, sem színező anyagokat, sem kocsonyásító, zselésítő anyagokat nem tartalmaz. Ez egy natur termék, magyarul egy E” betű mentes egészséges ital. Ezeknek a gyümölcs koncentrátumoknak a fűszerezése, ízesítése, mind-mind olyan anyagokat, aromákat, antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek pozitívan hatnak a szervezetünkre.

A tartósítást a sütés folyamata biztosítja és így a hagyományos dunsztolással akár 2 évig is eltartható. A sült tea íz- és színvilágában utánozhatatlan, amit ha egyszer megkóstolunk, ragaszkodni fogunk hozzá.

Hogyan érdemes a Sült Teát fogyasztani?

  • A kis üvegben lévő gyümölcsöket és annak levét egy csészébe öntjük és 2 dl forró vizet adunk hozzá.  Se cukorra, se más adalékanyagra, járulékos anyagra nincs szükség, ezzel már el is készítettük csodálatos, valódi gyümölcsökből készült, egészséges teának!
  • Fogyaszthatjuk hideg téli estéken teaként, de kiválóan alkalmas nyáron jégkásával és vízzel, szódával hűsítőként. A felnőtt fogyasztók körében kedvelt lehet akár koktél alapanyagként is felhasználva. A Sült Tea így gyümölcsdarabokkal tarkított italként jelenik meg a poharunkban akár hideg vagy akár meleg formában.
  • A különlegességet kedvelők a kis üveg tartalmát, 2 dl forró tejjel is felönthetik és a reggeli ébredéshez fantasztikus ízű finomságot kaphatnak, de sorolhatnánk még sok-sok lehetőséget, ahogyan a Sült tea fogyasztható, így pl. natúr joghurtba keverve vagy egy kis müzlivel vegyítve reggelire is kiváló!

Jelenleg 12 féle ízben kapható kis (60g) és nagy (450g), családi üveges kiszerelésben, mely gyümölcsök a Börzsöny és a Cserhát hegyvonulatain megtalálhatók, így mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelőt. Fogyasszák bizalommal, jó egészséggel és élvezettel ezt a csodálatos Sült Teát.

Kellemes Sült Teázását kívánunk!

_DSC8130

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?