október 2012 hónap bejegyzései

A 20. század második felében egyre több kutatás bizonyította be, a különböző gyógygombák igen jelentős immunrendszer támogató tulajdonságait.

Számos gyógygombáról állapították meg, hogy igen jelentős tumorellenes hatással bírnak, valamint nagymértékben segíthetik elő a megfelelő inzulin érzékenységet a szervezetben.
Egyes természetes növényi illetve gomba eredetű hatóanyagokat: speciális, egyedi polysaccharidokat, néhány országokban (mint például Japán) már tumorellenes gyógyszerként is engedélyeztek. Tovább olvasom

Állandósulhat a régóta elhízott emberek kövérsége a diéta és a mozgás ellenére, mert szervezetük átprogramozza magát “túlsúlyos” üzemmódba – vélik amerikai kutatók állatkísérletek alapján.

 Malcolm Low, a Michigani Egyetem munkatársa és kutatócsoportja elhízott egereken tanulmányozta, hogy a túlsúly időtartama befolyásolja-e a kövérség visszafordíthatóságát. Úgy találták, hogy egy bizonyos ponton túl az egerek szervezetében egy meghatározott genetikai kapcsoló “átkattant”, és az elhízás visszafordíthatatlan lett a szigorúan megtartott diéta és a mozgás ellenére.
 “Ha az elhízás régóta fennáll, úgy tűnik, hogy valahol az úton átállít a szervezet egy kapcsolót, amely egy nagyobb testsúlyra programozza át a normál testsúlyt. Még nem ismerjük a pontos mechanizmust, amely ezt a váltást okozza, és további tanulmányokra van szükség annak megértésére, hogy miért válik szinte elkerülhetetlenné a lefogyott súly visszaszedése” – magyarázta Low a The Daily Telegraph című brit napilapnak.
A túletetett és emiatt elhízott egerek lefogytak ugyan valamennyit a szigorú diéta és az étrend hatására, ám nagyon gyorsan visszaszedtek a leadott súlyból és végig kövérebbek maradtak, mint a soha el nem hízott rágcsálók.
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9635595/Obesity-may-be-irreversible.html

Forrás: MTI

Elkészítés

A tölteléket készítem el először, ehhez a sütőtököt nagyságtól függően félbevágva 3/4-1 óra alatt puhára sütöm. (A recepthez remekül használható az előző napról félretett, hideg sütőtök is!)

Az almákat meghámozom, nagyobb kockákra darabolom, 10 dkg cukorral közepes méretű lábosban 6-8 perc alatt puhára párolom. A párolási idő felénél hozzáadom a szintén felkockázott sütőtököt, a 2 dkg vajat, gyömbért, szerecsendiót. A puhára párolódott alma és tök párosát botmixerrel krémesre pürésítem. Hűlni hagyom.

Tovább olvasom

Érdemes kipróbálni a gyógyteákat, amelyek szinte minden betegségre enyhülést hoznak, mielőtt gyógyszerekkel próbálnánk gyógyítani magunkat. Ám azt ne várjuk tőlük, hogy egy nap alatt használjanak. Ezeket a teákat kúraszerűen érdemes alkalmazni.

A gyógyteákat  másként kell elkészíteni és alkalmazni, mint egy sima teákat.

A virágokból és levelekből álló teát úgy adagoljuk, hogy egy csészéhez 1 kávéskanálnyi teát számoljunk. Ezután öntsünk rá forrásban levő vizet, fedjük, le majd hagyjuk állni 5 percig.

Tovább olvasom

Nyersétel készítő tanfolyamot szervezünk Szegeden november 23-án 17 órai kezdettel. Az ételeket Lénárt Gitta, a budapesti Nyersétel Akadémia vezetője fogja elkészíteni.

Az alábbi finomságok kerülnek majd ki Gitta kezei közül:

Tovább olvasom

 

Az óvszer a legnépszerűbb és emellett a legismertebb fogamzásgátló módszer a 15 és 25 év közötti fiatalok körében – derül ki az Ipsosnak a fogamzásgátló módszerek ismeretéről, azok használatáról és az abortusztablettáról szóló felméréséből.

A fiatalok 92 százaléka ismer valamilyen fogamzásgátló módszert, közülük a legtöbben az óvszert említették, második legismertebb a fogamzásgátló tabletta, harmadik pedig a szexuális aktus megszakítása volt.

Tovább olvasom

Kóstoltad már?