december 2013 hónap bejegyzései

GERE-CHOCOME Raffinée – étcsokoládéval bevont liofilizált eper szőlőmagőrleménnyel.

Ez az antioxidáns csokoládékülönlegesség több, mint édes kísértés, hisz minden egyes doboz csokoládéban egy felnőtt ember számára elegendő napi adag (5 g) szőlőmag mikro őrlemény található.

Ebben az egészséges csemegében a gyümölcs és csokoládé aránya  még hangsúlyosabb lett, a liofilizált gyümölcsökkel díszített antioxidáns csokikhoz képest. Az eper természetes édességét így az enyhe kesernyés csokoládé íz finoman ellensúlyozza.

Tovább olvasom

„Isten megalkotta a gyógynövényeket, a bölcs ember pedig használja őket” – vallja Ion Bonchis, a bihari füvesember, aki a felmenőnek tapasztalatait és tudását viszi tovább.

Immár 25 féle gyógyteát, különböző tinktúrákat és kenőcsöket készít családi vállalkozásuk Erdélyben.

A szegedi látogatásakor portálunknak elmondta, csak kézzel szedik a gyógynövényeket a nyugati hegységben, Biharban, általában csak délelőtt tíz óta után, miután felszáradt a harmat. Megtudtuk, arra is ügyelnek, hogy csak az egészséges növényeket szedik le. Tízen végzik ezt a munkát, míg 26-an a feldolgozásnál, szárításnál segédkeznek.

Tovább olvasom

Gemmoterápia a rügyekkel, csírákkal, fiatal hajtásokkal, gyökérkékkel, tehát az embrionális növényi részekkel való gyógyítást jelenti. Előnye a hagyományos fitoterápiával szemben az, hogy ezek a fiatal növényi részek sokkal hatékonyabb anyagokat tartalmaznak, mint a felnőtt és kifejlett növények. Nagyon sok féle rügyet lehet használni egészségünk megőrzésére, ezek közül most a Füge rügykivonatot mutatjuk be!

Tovább olvasom

Kóstoltad már?