A közelgő őszi időszakra több szempontból is érdemes felkészülni: nem csak, hogy vége a nyári vakációknak, de a hűvösebb idő sajnos mindig tartogathat egy-két megbetegedést. Összeszedtünk pár tippet, hogyan erősítsd természetes módszerekkel az immunrendszeredet.

A legyengült immunrendszer és az esetleges rohanó hétköznapok, stresszes munkák miatt könnyen előfordulhat egy meghűlés, vagy hasonló őszi megbetegedés. Azonban jó hír, hogy természetes módon is lehetőséged van az immunrendszered megerősítésére, így akár könnyen megelőzheted a különböző betegségeket.

Íme pár tipp, amelyeket érdemes bevetni megelőzés céljából:

  • Zöldség és gyümölcs

Nem kell feltétlenül azonnal a gyógyszertárba rohanni vitaminokat venni, hiszen ott van a sok nélkülözhetetlenül szükséges vitamindús zöldség és gyümölcs. Példának okáért a zöldpaprika mindig kiváló a magas A- és C-vitamin-tartalma miatt. A fokhagyma sem hanyagolandó, ugyanis nem csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hanem vírus és gombaölő hatással is rendelkezik. Sőt, egy jó gyömbéres tea is szuperül jöhet!

  • Nagyon hasznosak a különféle vitamin kúrák alkalmazása

Kifejezetten javasolt különböző kúrákat végezni, különösen olyanokat, amelyek segítik és erősítik az immunrendszert. Ilyen például a zöld tea rendszeres fogyasztása, mert C-, D-, K-, B2-vitaminokat, valamint rezet, fluoridot, alumíniumot, és antioxidáns hatású polifenolokat tartalmaz. Csodákra lehet képes egy-egy ilyen kúra alkalmazása. Van olyan termék, melyekben minden szükséges vitamin, nyomelem és gyógynövény helyet kapott ideális mennyiségben, és ráadásként még költséghatékony is ilyen termék választása kúraszerű fogyasztáshoz (pl. HX Immunity).

  • Az Echinacea rendkívül jótékony hatású.

Hallottál már az Echinaceáról? Ez a csodanövény manapság egyre nagyobb népszerűséggel bír világszerte. Különböző tudományos vizsgálatok és kutatások igazolják, hogy az Echinacea gyökér hatóanyagai nagymértékben növelik a szervezet ellenálló képességét. Főleg fertőzések, nátha és megfázások esetén nyújt védelmet ez a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatóanyaga a keskenylevelű kasvirág (bíbor kasvirág), amely egy Észak-Amerikában őshonos évelő gyógynövény. Erre a gyógyászati célra főként a növény gyöktörzsét használják, amely kivonata immunmoduláns hatású. Ne győzzön le a tél!

További hasznos információkat olvashatsz az Echinaceáról, mely nem hiába lett a 2020 év gyógynövény:

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Kóstoltad már?