január 2013 hónap bejegyzései

A Cserpes-termékek sikerén felbuzdulva idén tejivóhálózatot alapított a kapuvári sajtműhely névadója.

Cserpes Istvánnak egy titka van: nem fehér löttyben úszó adalékanyagokat, hanem igazi tejet árul. Következő feladatának a gyors-étkeztetés „méregtelenítését” tartja.

„Ha sivatagi akciókra alkalmas darabárut készítünk a tejből, óhatatlanul sérül. A multikereskedelem árat diktál, elvárja, hogy hosszan elálló folyadékok kerüljenek a szupermarketek polcaira, mert állítólag az kell a népnek. Szerintem meg a tej bizalmi termék; az a dolga, hogy friss legyen, nem pedig az, hogy tartós” – foglalja össze sikereinek titkát Cserpes István. Mint mondja, abból indul ki, hogy a boltok az élelmezés színhelyei – és a vevőknek kezd elegük lenni a „nem is vagy ember, ha nem nálunk vásárolsz” típusú pankrációkból.

Tovább olvasom

Milyen hatása is van a barátcserjének? Ez a Földközi-tenger vidéki növény segít a menstruációs panaszok enyhítésében, a ciklus beállításában, és a termékenység elősegítésében.

Kifejezetten női bajokra van, hatását legjobban kapszula formájában fejti ki. Már az ókori görög orvosok is alkalmazták, most újra kezd divatba jönni. Hormonokat nem tartalmaz, a teljes terméskivonat gyógyhatású, mellékhatásai ritka esetben fordulnak elő. Az orvos engedélyével érdemes csak elkezdeni a kúrát, főleg, ha valakinek rendben van a ciklusa.

A barátcserje neve a legtöbb gyermekvállalással és meddőséggel foglalkozó oldalon, fórumon megtalálható. Ennek oka, hogy a barátcserjének termékenységet elősegítő szerepet tulajdonítanak.

Tovább olvasom

A cékla egy nagyon finom savanyúság, finom a pörkölt vagy sült hús mellé. De a cékla fogyasztása segít leküzdeni a rákos sejteket is, sőt a vérszegénység ellen is hatásos.

A cékla ez a különleges rubint vörös gumós növény, egy kicsit mellőzött lett hazánkban, néha felkerül az asztalra egy jó sült hús mellé vagy egy finom pörkölt mellé, de mint gyógynövény elfelejtettük. Pedig nem csak magas vitamin tartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani, hanem a benne található rostok miatt is, hiszen segít az emésztésben, így fogyókúra alkalmával is többet hetünk belőle.

Tovább olvasom

Sovány hús, olívás saláta, kevés szénhidrát. Ilyen egyszerű a biztos fogyókúra receptje – állítja Nena. – Az énekesnő az elmúlt két hónapban 5 kilóval lett könnyebb…

Nena – művészneve spanyolországi út során ragadt rá – Magyarországon a Lisa csak egy van című sorozat főcímdalával vált híressé. Az 5 gyerekes mama hiába dolgozik rengeteget, mégis állandó harcban áll a kilókkal. Hol meghízik kicsit, majd visszafogy. És hamarosan kezdődik minden elölről… Ha szereted a salátát és az olivát, neked találták ki ezt a diétát.

Tovább olvasom

Bár mindegyik állat megérdemli ugyanazt a tiszteletet és szeretetet, a lovak, akik energiájukat és szabadidejüket áldozzák – hisz általában nincs más választásuk – az emberekért, különösen rászolgálnak a kiemelt figyelemre.

Dél-Korea lakosságának kétharmada rendelkezik okos-telefonnal, így nem csoda, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy a 10 és 19 év közötti népesség 10 százaléka, azaz 680.000 egyén netfüggő.

Tovább olvasom

Mítoszok és félreértések akadályozzák a daganatos megbetegedések megelőzését.

Az ESMO 2012-es Bécsben rendezett kongresszusán a daganatos megbetegedések megelőzéséért folytatott küzdelem volt a központi téma. A kongresszuson ismertetett tanulmányok kivétel nélkül rávilágítottak arra, mennyire nehéz megküzdeni bizonyos félreértésekkel, amelyek megkérdőjelezik, vagy legalábbis alulértékelik az életmódbeli faktorok fontosságát a daganatos megbetegedések prevenciójában.

Tovább olvasom

Kóstoltad már?