Életmód – Egészség

A közelgő őszi időszakra több szempontból is érdemes felkészülni: nem csak, hogy vége a nyári vakációknak, de a hűvösebb idő sajnos mindig tartogathat egy-két megbetegedést. Összeszedtünk pár tippet, hogyan erősítsd természetes módszerekkel az immunrendszeredet.

A legyengült immunrendszer és az
esetleges rohanó hétköznapok, stresszes munkák miatt könnyen
előfordulhat egy meghűlés, vagy hasonló őszi megbetegedés.
Azonban jó hír, hogy természetes módon is lehetőséged van az
immunrendszered megerősítésére, így akár könnyen megelőzheted
a különböző betegségeket.

Íme pár tipp, amelyeket érdemes
bevetni megelőzés céljából:

  • Zöldség és gyümölcs

Nem kell feltétlenül azonnal a
gyógyszertárba rohanni vitaminokat venni, hiszen ott van a sok
nélkülözhetetlenül szükséges vitamindús zöldség és
gyümölcs. Példának okáért a zöldpaprika mindig kiváló a
magas A- és C-vitamin-tartalma miatt. A fokhagyma sem hanyagolandó,
ugyanis nem csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hanem
vírus és gombaölő hatással is rendelkezik. Sőt, egy jó
gyömbéres tea is szuperül jöhet!

  • Nagyon hasznosak a különféle
    kúrák alkalmazása

Kifejezetten javasolt különböző
kúrákat végezni, különösen olyanokat, amelyek segítik és
erősítik az immunrendszert. Ilyen például a zöld tea rendszeres
fogyasztása, mert C-, D-, K-, B2-vitaminokat, valamint rezet,
fluoridot, alumíniumot, és antioxidáns hatású polifenolokat
tartalmaz. Csodákra lehet képes egy-egy ilyen kúra alkalmazása.

  • Az Echinacea cseppek rendkívül
    jótékony hatásokkal rendelkeznek

Hallottál már az Echinacea cseppről? Ez a csodaszer manapság egyre nagyobb népszerűséggel bír világszerte. Különböző tudományos vizsgálatok és kutatások igazolják, hogy az Echinacea gyökér hatóanyagai nagymértékben növelik a szervezet ellenálló képességét. Főleg fertőzések, nátha és megfázások esetén nyújt védelmet ez a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatóanyaga a keskenylevelű kasvirág (bíbor kasvirág), amely egy Észak-Amerikában őshonos évelő gyógynövény. Erre a gyógyászati célra főként a növény gyöktörzsét használják, amely kivonata immunmoduláns hatású. Ne győzzön le a tél!

Amikor megkérdezem magamtól mit is jelent számomra nőnek lenni, akkor első, ami az eszembe jut az a bevásárlás, főzés mosás, takarítás, gyereknevelés, feleség, anya, háziasszony. A felsoroltak közül egyik sem a hódító bombázóhoz kapcsolódik.

Amikor a nőiességet próbáljuk megfogalmazni akkor hajlamosak, vagyunk csupán a külsőségekre korlátozni azt, mint tökéletes alak, ruha és smink. A belső értékek, mint gondoskodás, megértés, empátia odafigyelés törődés, szeretet, otthonteremtés a család összetartása legalább ilyen fontosak, ha nem fontosabbak.

Nőként a legfontosabb minta az édesanyánk. Az ő odaadása, áldozatkészsége genetikai szinten is tovább öröklődik. Az anyák legnagyobb erénye általában a gondoskodás. Nem elhanyagolható az sem hogy a férfi, aki a társunk hogyan törődik velünk? Látja-e tiszteli-e bennünk a nőt vagy pusztán háztartási robotként tekint ránk.
A NŐ bármit képes megvalósítani, elérni mindegy hogy kapcsolatban él vagy egyedül.

Fiúnak vártak…

Sokan
tudják magukról, hogy babaként fiúnak várták őket többnyire
az édesapa, de van, hogy mindkét szülő. Ilyenkor a kislány, akit
fiúnak vártak tudat alatt megfelelési vágyból annak ellenére,
hogy női testben van, tudat alatt férfiként gondolkodik, estenként
viselkedik. Ezek a minták, ha zavaróak többféle
módon felülírhatók
például Theta Healing módszerrel. Van,
aki jól elvan ezzel a ”programmal” és nem kíván rajta
változtatni.

A hagyományos női szerepek napjainkban jelentősen átalakultak. Számos olyan szerepben kipróbálhatják, ma magukat a nők, amelyekben régen csak a férfiak kaphattak helyet. Előfordul az is hogy a nő tartja, el a férfit, itt az egyensúly megbomlik és a férfi önbecsülése apróra zsugorodik. Erre valószínűleg egyetlen férfi sem vágyik. A férfi arra vágyik, hogy óvhassa, védelmezhesse a nőt. Ez a felnőtt férfi ismérve. A gyermeki energiákban megmaradt férfi pótanyát keres, aki megoldja az életét.

A nőiesség megélése…

A nőiesség megélése azt jelenti, hogy meg tudom engedni, hogy a férfi, szeressen, óvjon, védelmezzen. A nő hajlandó legyen mindezt befogadni és megengedni a férfinak, hogy férfi lehessen, biztosítsa a család számára a biztonságot, az anyagi bőséget. A nő megélheti, hogy otthont teremt, gondoskodik, szeret, és támogató légkört biztosít mindehhez. A nő, nappal lehet önmagát megvalósító vállalkozó, délután gondoskodó anya, este pedig szenvedélyes szeretője a férjének. Mindezt úgy, hogy tudja, hogy a férfi a tenyerén hordozza és biztonságban, védelemben van. A nő hagyja a férfi számára, hogy ő viselje a kalapot és merjen gyengébb lenni ezzel lehetőséget adva a férfi számára, hogy betölthesse a védelmező szerepet. Ha mind ezek mellett megvan egymás nagyrabecsülése és tisztelete, akkor minden a rendelkezésre áll egy kiegyensúlyozott kapcsolathoz.

Miért csak kevesek kiváltsága mindez?

A legfőbb ok hogy mindenki saját magával van elfoglalva és nem jut idő a másikra figyelni. Keveset teszünk azért, hogy évek múltán is újra és újra meghódítsuk a párunkat. A partnerünk ugyan így nem figyel ránk, felületes párkapcsolatokban élünk.
A nőiességünk megélésének feltétele az önmagunkra való odafigyelés. Ha választjuk a változást első lépésként saját magunkra fordítsunk több időt és figyelmet.

A nőiességünk megélése vagy annak hiánya elsősorban párkapcsolat területén okozhat gondot. A legyél erős nő és valósítsd meg magad ezzel pedig szinte már feleslegessé válik mellettük a férfi. A férfi arra vágyik, hogy megélhesse a férfi szerepet egy nő mellett, akiről tud gondoskodni.
Az önfejlesztéssel foglalkozó tanfolyamokon csakis arról hallunk hogyan legyünk erősek és önállóak, holott ennél sokkal fontosabb az egyensúly nőként. Az élet minden területén annyit teremtve, ami a számunkra komfortos és egyensúlyban tart.

Tegyünk a nőiességünkért!

Nőként mindannyiunknak be kell járni a saját utunkat és a saját nőiességünket kell meg találnunk. Itt és most mit jelent a számunkra nőnek lenni? Milyen a számunkra a tökéletes nő? Ez mindenkinek mást és mást jelenthet. Ha erre a kérdésre már tudjuk, a nekünk igaz választ akkor tegyünk érte, hogy ezt megélhessük. Ha a nőies nő ismérve a számunkra például a szép körmökben és frizurában is megnyilvánul, akkor tegyünk róla, hogy mindezt megadjuk magunknak. Sokan saját maguktól sajnálják az időt és az energiát. Ahhoz hogy a NŐ aki bennünk él kibontakozhasson ne sajnáljuk magunktól a szépítő kényeztetést.

Önbizalom

A szépítkezés már önmagában önbizalom növelő hatású. Törekedjünk arra, hogy kívül és belül is egyensúlyban legyünk. Az önismereti munka mellett kezdjünk el odafigyelni a testünkre. Mit kíván enni? Mit kíván inni? Milyen ruhát akar felvenni? Válasszuk bátran a nőiesebb, szexisebb darabokat. Ha mindezekre odafigyelünk, megteremthetjük a külső belső összhangot.

Aki már próbált fogyni, biztosan tapasztalta a fogyókúra különböző buktatóit!

,,Alig eszek valamit, mégsem fogyok!’’ vagy  ,,Ha kicsivel többet eszek rögtön visszahízom, amit addig leadtam.’ vagy ,,Éhezek mégsem csökken a súlyom!’’

Néhány jó tanáccsal segítek ezeket a nehézségeket kiküszöbölni: Tovább olvasom

Lehet, hogy te is örök újrakezdő vagy?

2018. szeptember 18. – Egy friss WHO felmérés szerint a magyar lakosság több mint 38 százaléka nem végez elegendő testmozgást. A mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás hazánkat Európa legelhízottabb nemzetévé tette. Az unalomig ismételt életmódváltásra buzdító tippek helyett célravezetőbb lehet, ha azonosítjuk a mozgásszegény életmód hátterében álló problémát. Tovább olvasom

Koór Béla vagyok. 171 kilóról indultam és két év múlva teljesítettem az Ironmant, de most kezdhetek mindent elölről.

Az egész ott kezdődött, hogy 6 évvel ezelőtt kaptam egy hatalmas lökést Kropkó Pétertől, aki a hosszú távú triatlon egyik élő legendája. Egy előadása hatására eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, változtatni kell. Ugyanis az akkori helyzet az volt, hogy 171 kiló voltam (amikor először találtam végre egy olyan mérleget ami mért ennyit), és attól kifulladtam, hogy 50 métert futottam a busz után. Fejembe vettem valamit, valami lehetetlent. Rá két évre bizonyítottam be magamnak, hogy tényleg nincs lehetetlen, ha az ember a célja felé vezető utat jól választja meg, és addig küzd, amíg el nem éri. Tovább olvasom

Fontos a megfelelő energia-bevitel a szervezetnek, amit sokban befolyásol, hogy milyen az étrendünk. Egy egészséges és friss összetevőkből álló étrend nagyban megkönnyíti a helyes táplálkozást.

Az egészség megtartását nagyban befolyásolja a mozgás, a vitaminok és persze a helyes táplálkozás.

Egy jól megválasztott napi étrend javíthatja egészségi állapotunkat. Tovább olvasom