július 2013 hónap bejegyzései

A XIX. század végén a Pasteur Intézetben dolgozó Ilja Iljics Mecsnyikov orosz tudós azt kutatta, hogy a bolgár hegyi  pásztorok miért olyan hosszú életűek. Mecsnyikov felfedezte, hogy a tejsavbacilusok elpusztítják a bélben levő mérgező anyagokat és így tudományosan bizonyította a joghurt jótékony hatásait. Kitenyésztette a joghurtból a tej alvadását előidéző baktériumfajt és elkeresztelte bolgár tejbacilusnak, azaz Lactobacilus Bulgaricusnak. Ezért a felfedezésért orvosi Nobel-díjat kapott 1908-ban, s az ekkor megjelent tudományos munkája a joghurt potenciális előnyeiről szólt.

Tovább olvasom

Az emberek egyre tudatosabbak, és egyre jobban figyelnek arra, hogy mivel édesítik ételeiket, italaikat. 10-ből 6 ember ügyel arra, hogy az általa fogyasztott élelmiszer mivel van édesítve. A Szinapszis Kft. friss, édesítőszerekről szóló kutatásából az is kiderül, hogy erre leginkább a nők és az idősebbek figyelnek.

Különösen az üdítőitalok és a gyümölcslevek esetében gyakori, hogy megnézzük, mit tartalmaz a termék, és a felmérés arra is rámutat, hogy az édesítőszerek közötti választást döntő módon annak természetes jellege befolyásolja.

Tovább olvasom

A tudós: “Amikor a test elegendő enzimet kap, akkor a saját enzimtartalékait nem meríti ki, azok a metabolikus harmónia fontos fenntartását tudják szolgálni.” Dr. Edward Howell.

A filozófus: El fogsz csodálkozni, hogy ha áttérsz a nyers életmódra, mennyire megváltozik a gondolkodásod, a gondolataid. A lelked szárnyalásba kezd, és az elméd hihetetlen eredményekre lesz képes.

A spiritualista: Az élő ételek magasabb rezgése azonos a tested rezgésszámával. Ha főtt ételeket fogyasztasz, a tested lelassul, megbetegszik. Csak élő ételekkel tud eljutni a lelked és az elméd egy magasabb működési szintre.

Tovább olvasom

Maran Vegan néven egy húsmentes táplálkozás híveit kiszolgáló szupermarket nyílik Bécsben. Ez lesz az első olyan üzlet Ausztriában, amelyet teljes egészében a vegetáriánusok igényeire szabtak – mondta el Stefan Maran alapító és többségi tulajdonos a nyitás előtti napon, szerdán megtartott bécsi sajtótájékoztatón.

Im Eingangsbereich befindet sich ein veganes Bistro.

Tovább olvasom

Immunerősítés 10 parancsolata!

  1. Vízterápia: megfelelő mennyiségű (min. 2 liter) és minőségű tiszta víz fogyasztása a legfontosabb, ui. az immunrendszer hatékonyságát befolyásolja a szervezet folyadék ellátottsága. Az immunrendszer legalapvetőbb támogatója a víz!
  2. Optimális pH elérése: az immunrendszer hatékonyságát befolyásolja a vér kémhatása. A szervezet optimális pH-viszonya, a vér vegyhatása enyhén lúgos, és a szervezet ebben a kémiai környezetben képes a leghatékonyabban funkcionálni, ezért fontos a lúgosítás.Lúgos víz rendszeres fogyasztásával a vízterápiát és a lúgosítást is  megvalósítjuk.
  3. Antioxidánsok megfelelő bevitele: az immunrendszer hatékonyságát csökkenti a mesterséges anyagok, adalékanyagok használata, melyek a szervezet számára idegen kémiai anyagok, allergizáló tényezők is egyben. Ezért a szabadgyökök lekötése nagyon fontos tényező, ebben segítenek az antioxidánsok.
  4. Alvás fontossága: a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás tudatos biztosítása nagyon fontos és a szervezet – idegrendszer, lélek, immunrendszer megfelelő regenerálódásához elengedhetetlen.
  5. Napi rendszeres mozgás: napi minimum fél óra intenzív mozgás erősíti immunrendszerünk működését.
  6. Stresszhelyzetek kerülése: a folyamatos stressz gyengíti szervezetünk működését. A munkahelyi és magánéleti stressz teljesen tönkre teheti immunrendszerünk működését, ezért nagyon fontos, főleg már kialakult betegségek esetében, a stressz faktorok kiiktatása életünkből.
  7. Dohányzás elhagyása, mely által a például a daganatos betegségek, tüdőbetegségek előfordulása is drasztikusan csökkenni fog.
  8. Alkohol fogyasztás kerülése, hisz az alkohol blokkolja az immunrendszerünk működését.
  9. Természetes alapanyagú termékek használata (mint pl. gyógynövények, gyógygombák), amikor csak lehetséges a szintetikus gyógyszerek helyett.
  10. Kiegyensúlyozott táplálkozás: az immunrendszer hatékonyságát növeli és egyensúlyban tarja a kiegyensúlyozott táplálkozás, mely biztosítja az alapvető vitamin, ásványi anyag, fehérje, szénhidrát, zsír szükségletet. Az egészséges táplálkozás fontos alapszabályai a következők:
  • Kerüljük az édes ételeket, édesítésre használjunk természetes anyagokat, mint pl. steviát,
  • Kerüljük az egészségtelen zsírokat tartalmazó ételek fogyasztását, helyette olívát használjunk,
  • Túlsúly esetén nagyon fontos a testsúly csökkentése,
  • A- és C-vitaminban gazdag ételek rendszeres fogyasztása javasolt,
  • Íme a 10 legjobb immunerősítő táplálékunk: fokhagyma, zöldpaprika, grapefruit, gyömbér, fekete bodza, gomba, csipkebogyó, búzacsíra, spenót.
  • Igyunk házilag készített immunrendszer erősítő teát!
Immunerositő tea

Immunerositő tea

A nagyon egészséges kínai csípős-savanyú leves receptjét osztjuk meg most Önökkel, mely tele van szuperebbnél szuperebb tápanyagokkal. A shiitake gomba, a champion gomba mellett tehetünk még bele “egzotikus” zöldségeket, mint például bambuszrügyet, fafülgombát, vízi gesztenyét is, ízlés szerint.

A shiitake gomba több féle kedvező hatással is rendelkezik, így a daganatos betegeknek, magas koleszterin szinttel rendelkezőknek és a vírus fertőzötteknek is érdemes napi szinten beiktatni étkezésükbe ezt a kellemes ízű gombát.

Tovább olvasom

Kóstoltad már?