június 2013 hónap bejegyzései

A túró rudit könnyen elkészíthetjük otthonunkban is, finom házias csemegét tehetünk ezáltal a családi asztalra.

A házi túró rudi töltelékhez a következő alapanyagok szükségesek:

Tovább olvasom

– Mit kérsz enni, kisfiam?
– Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na…-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort – de karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!
– Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.
– Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kis ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből, a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.. Tovább olvasom

A Sztívia (Stevia Rebaudiana) természetes, növényi édesítőszer, mely akár 250-300-szor is édesebb lehet a cukornál.

A sztívia növény Dél-Amerikában őshonos, az indiánok és leszármazottaik már évszázadok óta termesztik jótékony élettani hatásai miatt. Nem kell azonban Paraguayban vagy Brazíliában élnünk ahhoz, hogy mi magunk is termesszük ezt a növényt, hiszen rendkívül alkalmazkodó, Floridától Japánig mindenhol megél.

Sztívia termesztés otthon

Világszerte és itthon is számos kertész azért ültet sztívia növényt a kertjébe, mert tapasztalataik szerint édes ízének köszönhetően távol tartja a tetveket és elűzi a rovarokat. A növényt magról lehet ültetni, de ez még a gyakorlott kertészeknek sem mindig egyszerű, ezért a kezdőknek a palánta vásárlását ajánljuk. Amennyiben mégis magról ültetünk, a magokat a föld felszínére vagy pár mm-re a föld alá szórjuk. Meleg, napos helyen tároljuk és rendszeresen öntözzük. 10-15 napig csíráztassunk (a magok kikelési aránya nem túl jó). A csíranövényeket óvatosan öntözzük a palántadőlés nevű betegség elkerülése érdekében. Az 5-6 leveles palántákat a fagyokat követően ültessük ki a kertbe.

Tovább olvasom

A világsztárok azok, akik a különböző diétákban, fogyási és méregtelenítési praktikákban mindig is úttörőek voltak, hiszen gyakran csak rövid idő áll rendelkezésükre, hogy egy- egy bemutatóra, filmszerepre vagy koncertturnéra elérjék a tökéletes alakot és formát. Most megtudhatjátok mi a szexi énekesnő Beyoncé Knowles titkos gyorsfogyasztó receptje!

Tovább olvasom

Egy meleg tea vagy egy csésze tej – ezt a két „altató” módszert mindannyiunk ismeri. Azonban még léteznek olyan trükkök, amelyekkel pihentetőbbé teheted az álmod, relaxálóbbá a délutánjaidat. Ezeket gyűjtöttük most össze Neked!

Sokan vannak, akik álmatlanságban szenvednek. Ez nem is csoda, hisz a rengeteg feladat, a mindennapos rohanás mind-mind hozzájárul, hogy az ágyba is magunkkal vigyük a gondjainkat. Sokszor emiatt nehéz is teljesen ellazulni egy fárasztó nap után, így számtalanszor veheted észre te is magadon, hogy éjjel kettőkor még a mennyezetet bámulod.

Ezidáig! Az alábbiakban ugyanis olyan jól bevált recepteket találsz, amelyek legalább annyira hatékonyak, mint az este elfogyasztott mézes langyos tej!

Tovább olvasom

Kóstoltad már?