március 2019 hónap bejegyzései

Manapság
nagy divat az önfejlesztés, a csapból is folyik, hogy ismerd meg
jobban önmagad és legyél tudatosabb. Ez tényleg csak
választás kérdése lenne
?

Melyik döntésed teremti a legnagyobb ajándékot az életedben, amelyiket valóban szívből szeretnéd vagy az amelyt a megszokott sémák a mások nézőpontjaiból kiindulva hoztál meg? Talán az egód is része a választásodnak és segít túlagyalni a dolgokat

Ki és mi lehet hozzájárulás az életedhez? Igazi hozzájárulás, amikor önmagad maradhatsz, aki valóban vagy és nem az, akinek mások látni szeretnének. Amikor látszólag ésszerűtlen döntést hozol, mégis tudod jól döntöttél akkor tágabb lesz a tér körülötted és magasabb lesz az energiaszinted. Amikor a logikával mész és mások nézőpontjai alapján teremted a valóságodat látszólag teremtesz egy jó lehetőséget, de a siker nem lesz átütő erejű.

Mi más lehetséges, ami eddig nem volt az? Mivel lehetek még hozzájárulás itt és most? Mi mást választhatok, amit eddig nem választottam, ami nagyobbat teremtene? Mi az a hozzájárulás, ami lehetek, ami több könnyedséget, vidámságot és tudatosságot teremtene?

Mivel növelheted a tudatosságodat és csökkenetheted az egód szerepét? Az
egónk beleszól minden döntésünkbe. Bármiről is legyen, szó
hajlamosak vagyunk rá, hogy túlgondoljuk a dolgokat. Amikor minden
nehézzé és görcsössé válik ott minden az egó birodalma. Ott
nem az lényeg, hogy minden könnyed örömteli és ragyogó legyen,
ott inkább a logika törvényei működnek. Hogyan tudom ésszerűen
a legtöbbet kihozni a helyzetből.

Mi van, ha nem az történik, amire számítunk? Mi van, ha elég a jelenlétünk ahhoz, hogy hozzájárulás legyünk? A logikázással megállíthatod a pénzáramlást. Miért nem teremtettem elég pénzt? Miért vagyok ilyen peches? Miért mindig én járok pórul?

Ezzel
megállítod magad a tudatosság növekedés útján és maradsz ott
ahol vagy. A megoldás új lehetőség teremtése. Mi más
lehetséges, ami eddig nem volt az? Ez a kérdés elindíthat a
tudatosságnak egy új szintjére.

Mi kell hozzá, hogy elkezd megismerni és felismerni önmagad? Mi kell hozzá, hogy abbahagyd, hogy mások valóságát mintázod, és hogy ne engedd, hogy a véleményükkel megjegyzéseikkel teremtsék a valóságodat?

Egyedi vagy saját véleménnyel, saját döntésekkel, amelyeket te hozhatsz meg és minden rajtad áll, Te választasz. Ez folyamatos változás és talán nem mindig egyszerű.

Mi kell hozzá, hogy válaszd a változást akkor is, amikor ki kell lépni miatta a komfortzónádból? A változás az élet velejárója, nem kell félned tőle, mert sok jót hozhat neked.

tudatosság
Hogyan legyél tudatosabb?