január 2015 hónap bejegyzései

Az elhízásnál is halálosabb a testmozgás hiánya! Majdnem kétszer annyi ember halálát okozhatja, mint a túl magas testtömegindex – ez derült ki egy hosszú távú, igen nagy létszámú brit tanulmányból.

A Cambridge-i Egyetem kutatói megállapították, hogy évente körülbelül 676 ezer európai haláleset írható a mozgáshiány számlájára, miközben az elhízás mintegy 337 ezer ember korai halálát okozta a kontinensen – tudósított a BBC az American Journal of Clinical Nutrition című táplálkozás-tudományi szaklapban megjelent tanulmányról.

Következtetésük szerint napi húsz perc tempós séta alapvető változást hozhatna. Az elhízás és a mozgáshiány gyakran kéz a kézben járnak, ám az is ismeretes, hogy a vékonyaknak is nagyobb eséllyel lesznek egészségügyi problémái, ha nem mozognak.

Tovább olvasom

A 2015-ös Bocuse d’Or döntőjét Norvégia nyerte, az ezüstöt az Egyesült Államok hozta el, és Svédország lett a harmadik. A díjátadón a többi helyezést nem mondták be, de a Világevő blog úgy értesült, a magyar csapat a 13. helyezést érte el, azaz a középmezőnyben végzett.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke az Indexnek azt mondta, minden pontosan úgy sikerült a versenyen, ahogy eltervezték, semmiben sem hibáztak. „Ez most a 13. helyre volt elég, amivel nagyon elégedettek vagyunk, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak olyan vágyaink, hogy előrébb végzünk” – mondta el Hamvas.

Tovább olvasom

Kevés kalória, sok fehérje – ezt tudja a joghurt. Nincs is jobb kombináció a gyors zsírégetéshez.
A joghurt diéta alapesetben három napos, ezért a mintaétrend is 3 napra van megadva, de ha bírod még egy kicsit, akkor maximum két nappal megtoldhatod a fogyókúrát. A fogyókúra időtartama alatt az elfogyasztott kalória mennyiséget 700 kcal körül kell tartani. Napi három étkezéssel kell beérned, amely összesen nem haladhatja meg a már említett 700 kalóriát. A diéta alatt fogyassz sok gyümölcsöt, és éhség esetén natúr joghurtot.

Tovább olvasom

Kóstoltad már?