Alapvetően a joghurt és a benne lévő baktérium fajták vannak kőbe vésve, de a görög joghurt görögsége vitatott. Ami viszont tény, hogy a görög joghurt egy sűrűbb, alacsonyabb zsírtartalmú, kevesebb savót tartalmazó joghurt, amiben több a fehérje és kevesebb a szénhidrát, így az egészséges életre áhítozók egyik kötelező tápláléka.
Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor a joghurt kultúrádat jófajta házi tejbe oltva készíted el, majd miután besűrűsödött egy sűrű textilbe öntve fellógatod 3-4 órára. Hogyan tudod a fehérje tartalmát és a baktériumok számát növelni úgy, hogy közben még kevesebb szénhidrát legyen benne? Tovább olvasom
Edina 37 éves és végre gondolhat arra, hogy gyereket vállaljon. Egy éve sikerült kiderítenie, hogy autoimmun betegsége és gyakori felső légúti infekciói hátterében úgynevezett változó immunhiány áll. Mióta rendszeres intravénás immunglobulin pótlásban részesül, azóta úgy érzi, mintha kicserélték volna, nem beteg, a vérlemezkeszáma is stabil, nincs szüksége egyéb gyógyszerek szedésére. Tovább olvasom
A világ szüntelenül változik, mely változás az utóbbi időben elég dinamikus és kiszámíthatatlan. Sokszor, ha a rohanás közben megállunk egy pillanatra, már megint a következő, sokkoló, tudományos újdonságról lehet hallani. Elképesztő, hogy a nem is olyan távoli múlt, már archaikusnak számít. A változásokat az orvostudomány világában is meg lehet figyelni. Ehhez egyáltalán nem kell orvosnak lennünk. Elég, ha elolvasunk egy öt évvel ezelőtt írott könyvet, vagy a nagymamánkkal és nagypapánkkal elbeszélgetünk. Vannak ugyanakkor olyan dolgok, amik az idő múlásával sem változnak… Tovább olvasom