december 2014 hónap bejegyzései

“Egészséges, könnyű és finom” – így kínálják azokat a magyar boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat a hazai piacon, amelyekről megdöbbentő megállapításokat tett a napokban a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Ezeknek a termékeknek egy jelentős részében állításuk szerint ló- és marhacsontból, illetve állati kötőszövetekből származó zselatint, továbbá egy élősködő tetűfaj nőstényének porítmányából kivont színezéket találtak a környezetvédők. A diétás joghurtként árult finomságok pedig a zöldek vizsgálata szerint tele vannak cukorral. Az egyik forgalmazó által felkért Tej Terméktanács későbbre ígért választ a kritikákra…

A TVE tesztjében tizenöt gyümölcsjoghurtot vagy „annak látszó élelmiszert” értékelt. A vezető piaci márkák közül tizenhárom gyümölcsjoghurt, egy gyümölcsízű joghurt („Könnyű és finom”) és egy tejtermék (Danonino) került a civil szervezet nagyítója alá. Az egyesület három bio minősítésű és négy, fogyókúrázóknak szánt terméket is bevont a vizsgálatba.

Tovább olvasom

A vitaminok közül a D-vitamin az, mely az utóbbi néhány évben a kutatások középpontjába került, nem véletlenül. A magyar orvostársadalom összefogásával nemrég új szakmai ajánlás jelent meg, mely novembertől márciusi terjedő időszakra közel 10-szeresére emelte a régen javasolt D-vitamin szükséglet mennyiségét.

Az eddigi kutatási eredmények ugyanis egyértelműen bebizonyították, hogy a a D-vitamin hiányos állapotok rengetek betegség kialakulásában szerepet játszanak, így például csontvesztés, csontritkulás, magas vérnyomás, érelmeszesedés, daganatos betegségek, reumás ízületi gyulladások, sclerosis multiplex, policisztás ovárium szindróma, gyerekkori 1-es típusú cukorbetegség, felnőttkori 2-es típusú cukorbetegség, Alzmeimer-kór és egyéb memória problémák.

Tovább olvasom

Nagyon régóta fogyasztanak az emberek algákat, de talán sokan nem tudják, hogy valójában miért is érdemes őket rendszeresen fogyasztani?

Először is fontos tudnunk, hogy a mikroalgák nem gyógyszerek, nem étrend-kiegészítők, hanem teljes értékű táplálékok! Az algák változatos méretű, egyszerű kis növények, melyek fotoszintézisre képesek. Folyókban, állóvizekben szeretnek élni, szaporodni.

Miért is érdemes algát rendszeresen fogyasztani?

Tovább olvasom

Kóstoltad már?