BLOG

Ebben a modern korban, ahol a városok mindinkább terjednek és a természetes környezetet elfojtják a beton és az acél, az apróházak kert közepén olyan lehetőséget kínálnak, amely segít visszakapcsolódni a természethez anélkül, hogy lemondanánk a komfortérzetünkről és az életminőségünkről. Azok, akik ezt az új életmódot választják, megélhetik a nyugalmat, a kikapcsolódást és az egyszerűséget, miközben felelősen bánnak a környezettel.


Tovább olvasom

Sokszor halljuk Hippokratész szavait: „amit eszel, azzá leszel”. Mégis, tegyük a szívünkre a kezünket, ezt szem előtt tartva éljük a mindennapokat? Be kell látnunk, jó közérzetünk leginkább táplálkozásunkon múlik.


Tovább olvasom

Köhögés, tüsszentés, nátha – testünk természetes reakciói, főleg a ma már népbetegségnek számító allergia esetében. Az elmúlt időszakban azonban valóságos pánikot okoz, ha valamelyiket a környezetünkben lévőknél, vagy magunkon észleljük. Indulatot vált ki sokakban, ha valaki tüsszent egyet, az orrát fújja, vagy netán még köhög is, valósággal rettegnek, hogy biztos koronavírusa van és fertőz. Pedig kell, hogy tudjuk: ugyan a tünetek sok esetben hasonlóak, de fontos megkülönböztetni, hogy testünk milyen immunválaszt ad és az a különböző polleneknek, vagy a világjárvány vírusának szól. Dr. Várdi Katalin, az InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika tüdőgyógyász főorvosa ezúttal az allergiások részére adott fontos információkat.


Tovább olvasom

Gondolom senkinek nem mondok újat azzal, hogy
ha el akarod érni a fitnesz céljaidat, akkor a megfelelő táplálkozás legalább
annyira fontos, mint a kemény edzés. Ez viszont sokszor nagyobb kihívást
jelenthet, mint maguk a súlyok vagy a futópad. Egy egészséges menü
összeállítása sok időt, energiát és néha bizony pénzt is igényel.

A következő listán néhány olyan konyhai kelléket találhatsz, amivel könnyebbé teheted az életedet és sokkal egyszerűbbé a megfelelő ételek elkészítését.


Tovább olvasom

Manapság nagy divat az önfejlesztés, a csapból is folyik, hogy ismerd meg jobban önmagad és legyél tudatosabb. Ez tényleg csak választás kérdése lenne?


Tovább olvasom

Aki már próbált fogyni, biztosan tapasztalta a fogyókúra különböző buktatóit!

,,Alig eszek valamit, mégsem fogyok!’’ vagy  ,,Ha kicsivel többet eszek rögtön visszahízom, amit addig leadtam.’ vagy ,,Éhezek mégsem csökken a súlyom!’’

Néhány jó tanáccsal segítek ezeket a nehézségeket kiküszöbölni: Tovább olvasom

Kóstoltad már?