Első 10 perc:

10 kávéskanálnyi cukor belerobban a szervezetedbe (a napi ajánlott mennyiség 100%-a). Nem fogsz azonnal hányni, ahogy a rettenetes túl édességre elvileg reagálnod kéne, mert a foszforsav az italodban letompítja az édes ízt, hogy lent tarthasd a kutyulékot.

20 perc múlva:

A vércukorszinted az egekben, amit inzulintermeléssel kompenzálsz. A májad azzal próbál segíteni, hogy annyi cukrot bont le zsírrá, amennyit csak bír (..és ebből épp elég van most.)

40 perc múlva:

A koffein felszívódása megtörtént, a pupilláid kitágulnak, emelkedik a vérnyomásod, ezért a májad kénytelen több cukrot pumpálni a véredbe. Az adenozin receptoraid most már blokkolva vannak, nehogy elszédülj.

45 perc múlva:

A tested megemeli a dopamin szintedet, stimulálva ezzel az agyad élvezetközpontjait (..élettani szempontból hasonlóan működik a heroin, mellesleg).

1 óra múlva:

  • A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot és cinket a vastagbélben, ezzel felgyorsítja az emésztést.
  • Ezt fokozza a magas cukorszint és a mesterséges édesítőszerek szintén fokozzák a kalcium vizelettel történő ürítését.
  • A koffein vízhajtó jellege is közrejátszik (pipilned kell).
  • Mostmár biztos lehetsz abban, hogy szépen kiürítetted a kalciumot, magnéziumot és cinket, ami csontjaidba tartott hogy azokat erősítse, ugyanúgy, ahogy megszabadultál értékes nátriumtól, elektrolitoktól és víztől.
  • Ahogy a tornádó benned kezd lecsendesülni, elkezdődik a cukor-összeomlás. Irritált és kedvetlen leszel. Mostanra kiürítetted az összes vizet is ami a kóládban volt, mindazzal a sok értékes tápanyaggal együtt, amit a tested arra szeretett volna használni, hogy hidratálja a szervezeted vagy hogy egészséges, erős csontokat és fogakat építsen. (forrás: www.nutritionresearchcenter.org/healthnews/what- happens-to-your-body-if-you-drink-a-coke-right-now/)

Coca-Cola hatása

  • Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyó vért azzal távolítsák el.
  • Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, az két nap alatt feloldódik (próbáld ki!)
  • A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy doboz Colát a kagylóba és hagyd ezt az igazi “csodaszert” egy órán át hatni, utána öblítsd le! A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
  • Rozsdafoltok eltávolítása krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Colába áztatott alufóliával!
  • Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy dobozos Colát ráöntesz. Figyelheted, ahogyan pezseg. Egy berozsdásodott csavart meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Colába áztatott rongyot teszel a csavarra.
  • Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot! A doboz Cola segít a kenőanyag eltávolításában.
  • Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

Hasznos információ

A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek PH-értéke 2,8. Egy vas szöget 4 nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot, és hozzájárul a csontritkulás elszaporodásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrózionáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motor terének tisztítására!
Ezek után már csak az  a kérdés…
Kép forrása: http://antalvali.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?