A legideálisabb párkapcsolatban is jól jöhet, ha a hétköznapokat néha feldobjuk egy kicsit, akár az ágyban is. Az afrodiziákumokat már évezredek óta alkalmazzák, hiszen hiába változott a világ, a szerelem és a vágy fokozása mindig, minden kultúrában komoly szerepet kapott. Lássuk, melyek azok a potencianövelő gyógynövények, melyek egy kis pluszt adhatnak a csökkent libidóval szemben.

Petrezselyem

A petrezselyem serkenti a természetes szex-hormonok képződését a szervezetben mindemellett értisztító hatása is ismert. A jól működő és rugalmas erekből pedig egyenesen következik a jó minőségű erekció.

Királydinnye (Tribulus terrestris) 

A királydinnye népi gyógyászatban szórványosan alkalmazott gyógynövényként ismert: termését az ősi kínai népi gyógyászatban a libidó fokozására és a termékenység elősegítésére használták, természetes afrodiziákumként, de kedvező hatást fejt ki a szív- és érrendszerre is, a koleszterinszint csökkentésével illetve a tesztoszteronszint növelésére is alkalmas. A tribulus terrestris jótékony hatásai vélhetően a benne fellehető zsíros olajokra, szaponinokra és flavonoidokra vezethetők vissza. Az egészséges erek és kirobbanó tesztoszteron-szint eredménye nem is lehet más, mint kiugró szexuális teljesítmény és férfierő.

Fokhagyma, az értisztító és LH-hormon optimalizáló

Növeli az LH-hormon termelését és ezáltal a tesztoszterontermelést is fokozza. Jót tesz a keringésnek, tisztítja az ereket, ami sose hátrány, ha szexre kerül sor. Csak a szagot viselje el valaki:) Megoldás keress olyan lányt, aki meg van fázva vagy csak egyszemélyes szexben lesz részed.

Osztriga

Casanova is ezt fogyasztotta, nemhiába. Tele van cinkkel, ami jót tesz a tesztoszteron és a spermiumok termelődésének. Casanova férfierejéről legendákat zengtek. Fogyassz te is sok osztrigát és tenger gyümölcsét a jobb ágybeli teljesítményért.

Spenót, brokkoli

Magnéziumban gazdag zöldségek, amik nyugtató hatással vannak a szervezetre. Közismert tény no stress max szex, sok stressz nincs szex:) Tágítja az ereket aminek fontosságát ugye nem kell hangsúlyozni.

Tojás, a vitaminban gazdag

B5, B6 vitaminokban gazdag, amik jót tesznek az idegrendszernek és a szexuális életet is felturbózzák.

Olajos magvak (mandula, kesudió, mogyoró, napraforgó)

Kedvezően hatnak a koleszterinre és ezáltal a tesztoszteronra is. Ugyan hizlalnak, mert sok bennük a kalória, de kit érdekel a kockás has ha a vágy az egekben?:)

Zab

Tesztoszteron növelő étel. Lassú felszívódású, alacsony glikémiás indexű szénhidrát, ami miatt hosszan alacsony szinten tudja tartani a kortizolt, ami a tesztoszteron ősellensége. A benne lévő L-arginin fokozza a szervezet vérellátását.

Vörösbor és a rezveratolsav

Rezveratolt tartalmaz nagy mennyiségben, ami egy erős antioxidáns és jót tesz az ereknek. Figyelem csak a vörösbornak van ilyen hatása! A rezveratolsav mellett, az alkohol gátlásoldó hatása is lehet afrodiziákum, csak azt kell tudni róla, hogy a hatás csak eseti és csak minimális mennyiség esetén működik. Túlzott fogyasztás esetén ellentétes hatása lesz és potencianövelés helyett erőteljesen rontja az erekció minőségét.

Vöröshús

Több olyan anyagot is tartalmaz ami felpezsdíti a szexuális életet. Kiváló cink forrás és tartalmaz l-karnitin, ami a jobb szex mellett szálkásodást is eredményez.

Longjack vagy malajziai ginzeng

A Longjack egy keserű gyógynövény, melyet az Eucoryma bokorból vonnak ki. A Longjack hagyományosan afrodiziákumként és libidófokozóként használatos. Kutatások bizonyítják hatásosságát, és alátámasztják a szexuális működésre és állóképességre gyakorolt pozitív hatását. (forrás: Ang HH, Lee KL, Kiyoshi M. Eurycoma longifolia Jack enhances sexual motivation in middle-aged male mice. J Basic Clin Physiol Pharmacol. 2003;14(3):301-8)

Chili és a kapszaicin

Kapszaicin tartalma javítja a keringést. A kapszaicin tartalommal szokták mérni egy paprika erősségét is. Habanero és a jamaicai paprika akár több százezres is lehet a magyar erős paprika 1000 – 3000 mértékével szemben.

Avokádó

Az avokádó a magas E-vitamintartalma miatt kiváló afrodiziákum: stimulálja a tesztoszteront, a progeszteront és az ösztrogént a férfiakban és a nőkben egyaránt, aminek köszönhetően pedig javul a szexuális életük is.

Görögdinnye 

A görögdinnyében található fitonutriens, a citrullin segít növelni a test nitrogén-monoxid szintjét, amely miatt ellazulnak az erek és gyorsul a véráramlás. Emiatt rövidebb időn belül jövünk szexuális izgalomba.

A varázslatos ginzeng az afrodiziákumok királya

Ki ne ismerné a Magyarországon is egyre népszerűbb ginzeng gyökeret, amelyet az ősi Kína életgyökérnek nevezett varázslatos jótékony fiatalító hatásai miatt. A férfi nemi hormon emelő hatása folytán került leginkább a figyelem előterébe. Képzeljük el, hogy ez a növény, hat-tizenöt évig képes a föld energiáit magába szívni, így talán nem alaptalan az a kínai mondás, mely szerint a ginzeng csókjától még a halott is feléled.

Sáfrány

A sáfrány vágyfokozó tulajdonságait először patkányokon tesztelték, a fűszer kivonata emelte a hím állatok merevedésének gyakoriságát. Humán tanulmányokban merevedési zavarral küzdő férfiaknál próbálták ki, és kis mértékben hatékonynak találták, miközben mellékhatásokat nem tapasztaltak.

pic

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?