Az utóbbi napokban rájöttem, hogy minden évben egyre jobban várom a tavaszt!

A hosszú, borongós, napsütéstől mentes, csapadékkal teli tél után a szervezetem teljesen ki van éhezve a napsütésre, a virágokra, a madárcsicsergésre. Alig várom, hogy zöldbe boruljanak a fák, kinyíljanak a virágok, s a levegőben érezhessem a tavasz illatát.

Mindig is a legkedvesebb évszakom volt a tavasz. A természet megújulása mindig is csodával töltött el. A testünknek is szüksége van a megújulásra, ezért érdemes a tavaszt egy méregtelenítő kúrával kezdeni. De hogyan is kell ezt jól csinálni?

A méregtelenítés egy nagyon összetett dolog, több lépcsőből áll, és ha bármelyiket is kihagyod, a legkevesebb, hogy hatástalan lesz az egész erőfeszítésed.

A méregtelenítés során a testedben felhalmozódott kemikáliák, méreganyagok, toxinok, és egyéb vegyületek eltávoznak a szerveidből, azaz a vesédből, májadból, epédből, idegrendszeredből, gerincvelődből, szív- és érrendszeredből.

A méregtelenítéshez elengedhetetlenül fontos a salaktalanítás.

De mi az a salaktalanítás? Ez nem más, mint az emésztőrendszerben keletkezett salakanyag és az ott felhalmozódott méreganyagok, gyógyszerek és antibiotikum maradványok eltávolítása.

Miért rakódnak le a salakanyagok?

Ha kevés tiszta folyadékot (vizet) iszol, akkor kevés lesz a testfolyadék a testedben, és emiatt magas lesz a sók koncentrációja. Később a túl magas koncentráció miatt kicsapódnak a sók és lerakódnak. Ez pedig hosszú távon betegségekhez vezet. Az elsalakosodás függ az egyéni hajlamtól és szerveid erősségétől egyaránt. A legismertebb lerakódási betegségek a következők: epekő, vesekő, fogkő, hólyagkő, reuma, köszvény, érelmeszesedés, magas vérnyomás, aranyér.

Mit tegyél, hogy csökkentsd a salakanyagok lerakódását?

  • fogyassz kevesebb állati eredetű fehérjét (hús, tej)
  • igyál gyógyteákat
  • törekedj az ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra
  • egyél sok zöldséget, gyümölcsöt
  • érdemes rendszeresen salaktalanítanod (havonta egyszer, vagy negyed évente)
  • igyál sok vizet.

Ha tehát méregtelenítésre adod a fejed, akkor első lépésben:

  • Salaktalanítanod kell, vagyis: megtisztítanod a vastagbelet a káros lerakódásoktól
  • Majd ezután erősítened kell immunrendszered, és pótolnod kell mindazokat a hasznos bélbaktériumokat, melyek megőrzik a bélflórád egyensúlyát
  • Végül jöhet a méregtelenítés maga, azaz: gyógyteák, gyógynövények, vitaminok és ásványi anyagok, aminosavak segítségével az egész tested méregtelenítése.

Kellemes tavaszi méregtelenítést és feltöltődést kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?