Nem rég olvastam egy 2013. márciusában bemutatott kutatás eredményét, melyben azt vizsgálták, van-e összefüggés az orvos és a páciense fizikai aktivitása között. A széles körű klinikai vizsgálatnak az eredménye nem meglepő: azoknak az orvosnak a betegei, akik maguk is rendszeresen mozognak, a betegeiknek is gyakrabban ajánlják a fizikai aktivitást és szívesebben beszélnek a betegüknek a testmozgás szükségességéről..Az orvosok tehát pozitív példaképpé válhatnak betegeik szemében, és szívesebben fognak mozogni orvosaik hatására.

doktorA rendszeres testmozgás egészségmegőrző hatása már régóta nem kétséges: napi fél-egy óra aktív mozgás már sokat javíthat az emberek közérzetén, több betegségnek, mint pl. a szív-és érrendszeri betegségeknek, mozgásszervi betegségeknek, daganatos betegségeknek a megelőzésében is nagy szerepe van.

És ami nagyon fontos: sosem késő elkezdeni! Minden életkorban lehet találni olyan mozgási lehetőséget, mely kivitelezhető. Nem a kifogásokat kell keresni, hanem a megoldást! Aki csak gyalogolni szeret, gyalogoljon. Aki úszni szeret, ússzon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?