millió magyar lesz beteg attól, amit eszik – olvasható az egyik hírportál mai friss hírében.

S ha jól belegondolunk, ez nagyon is igaz lehet. A mai emberek nagy része az üzletekben minden féle élelmiszert megvásárol anélkül, hogy pontosan megnézné, mit is tartalmaznak azok. Húsvét környékén elég csak a műsonkákra gondolni, melynek nem sok köze van a valódi, sertésből származó sonkákhoz. Ennek alátámasztására had meséljek el egy történetet. Mivel egészségmegőrzést, egészség fejlesztést is oktatok, a legutóbbi osztályomnak azt a feladatot adtam, hogy menjenek el vásárolni, s a vásárlás után nézzék meg, tartalmaznak-e adalékanyagot vagy színezékanyagot a megvásárolt termékek. A hallgatók a következő órán döbbenten mesélték el tapasztalataikat: nem volt a megvásárolt áruk között olyan, amely ne tartalmazott volna vagy adalékot vagy színezék anyagot! És mi ezeket mind megesszük! És csodálkozunk, hogy betegek vagyunk.

Egyre többen látják, hogy a mai, civilizációs betegségek, mint pl. cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás, daganatos betegségek nagy része a rossz táplálkozási szokásainkra vezethető vissza. Lassan nem is csodálkozom ezen, hisz a mai gyerekek chipszen, nutellán, gumicukron nőnek fel a zöldségek, gyümölcsök és a házi tej helyett. Erről a témáról Szendi Gábor könyvét ajánlom a figyelmükbe!

S hogy mit tudunk tenni ez ellen?

Megpróbálunk TUDATOSAN ÉTKEZNI, s erre meg kell tanítani a gyermekeinket is! Meg kell tanulniuk kiválasztani a szervezetük számára legmegfelelőbb tápanyagokat, mely hosszú távú egészségük alapja.

 ??? 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?