Maran Vegan néven egy húsmentes táplálkozás híveit kiszolgáló szupermarket nyílik Bécsben. Ez lesz az első olyan üzlet Ausztriában, amelyet teljes egészében a vegetáriánusok igényeire szabtak – mondta el Stefan Maran alapító és többségi tulajdonos a nyitás előtti napon, szerdán megtartott bécsi sajtótájékoztatón.

Im Eingangsbereich befindet sich ein veganes Bistro.

A Maran Vegan választéka több mint 4000 termékre terjed ki, a gyümölcstől és zöldségtől kezdve a szójából készült “marhahús-szeleten”, a jamszgyökérből készült “óriásgarnélán” és a tojásmentes majonézen át a kozmetikumokig és mosószerekig.

Az alapító, Stefan Maran neve ismerősen cseng az osztrák fővárosban azok előtt, akik a természetes alapanyagokat részesítik előnyben. Az idén 60 éves vállalkozó az 1990-es években alapított egy bio vegyesbolt-hálózatot, ebből a vállalkozásból azonban 2 éve visszavonult és eladta azt egy német hálózatnak, saját elmondása szerint azért, mert az üzlet “túl nagyra nőtt”.
Az új üzletben az áruk 75 százaléka biotermék, a zöldségek és gyümölcsök pedig kizárólag ökológiai gazdálkodásból származnak.

Az üzletpolitikában igyekeznek a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartani, ezért ha csak lehet, nem vásárolnak Európán kívülről árut, hogy csökkentsék a szállítással keletkező “ökológiai lábnyomot”. A terméke 30 százaléka Ausztriából és nagy része Európából származik.
 Obst und Gemüse darf in einem veganen Supermarkt nicht zu kurz kommen.

“Osztrák banánt természetesen nem kínálunk, de ha csak lehet, nem veszünk olyasmit, amit itthon is kapni” – fogalmazott Stefan Maran.

Forrás: MTI, http://derstandard.at/1373512915990/Oesterreichs-erster-veganer-Supermarkt-in-Wien-eroeffnet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?