A gyümölcslapokból nem csak zserbót lehet készíteni, hanem bejglit is!
A tésztájába lehet tenni a gyümölcsön kívül mást is, hajdina lisztet, mandula lisztet, de én most nem tettem. Amikor a gyümölcslapot készítem, még nem tudom, hogy majd mivel fogom megtölteni, vagy mi lesz belőle, így nálam minden almás, banános.
Hozzávalók (2 kicsi mákos tekercshez):
2 db kb. 20×20 cm gyümölcslap
15 dkg mák
4 kanál méz
½ narancs leve és reszelt héja
1 evőkanál citromlé
5 dkg mazsola
A mákot megdaráljuk, és a többi hozzávalóval jól kikeverjük. A mazsolát a legvégén tesszük bele. Ha túl sűrű lenne, tehetünk még hozzá narancslét. Kétfelé osztjuk és a két gyümölcslapon egyenletesen szétkenjük, majd feltekerjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gyümölcslapok felpuhuljanak.
A diós beigli is hasonlóképpen készül, használjunk a mák helyett diót. A tölteléket tetszés szerint ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal.
A recept Lénárt Gittától, a Nyersétel Akadémia vezetőjétől származik.
A gyümölcslap elkészítését itt találod: http://gittarawfood.blogspot.hu/2009/12/gyumolcslapok.html
Vélemény, hozzászólás?