Bár mindegyik állat megérdemli ugyanazt a tiszteletet és szeretetet, a lovak, akik energiájukat és szabadidejüket áldozzák – hisz általában nincs más választásuk – az emberekért, különösen rászolgálnak a kiemelt figyelemre.

Dél-Korea lakosságának kétharmada rendelkezik okos-telefonnal, így nem csoda, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy a 10 és 19 év közötti népesség 10 százaléka, azaz 680.000 egyén netfüggő.

Az iskolák általában a szokásos terápiás lehetőségeket javasolják a szülőknek, azaz a művészetet, a zenét, a beszélgetést és a mentális gyakorlatokat, ezt a 14 éves, Kim néven nyilatkozó lány ősei is kipróbálták gyermeküknél, mindhiába.

Kim egyik pedagógusa azonban elirányította őket a körzetükben működő lovasterápiás központba, s a látogatás megváltoztatott mindent.

– Addig minimum napi hét órát ültem a gép előtt, s ha a szüleim nem voltak otthon, akár egész éjjel is interneteztem.

– kezdi a lány, aki nemcsak játékokkal ütötte el az időt, hanem komoly felnőttfilmekkel is kielégítette kíváncsiságát.

– A lovak azonban váratlanul pozitív hatást gyakoroltak rám. Most már folyton azon agyalok, hogyan lehetnék jobb lovas, megszerettem ezeket az állatokat, és nem érdekelnek már annyira az online játékok.

– mondja Kim, miközben gyengéden megsimogatja hátasa nyakát.

Persze a tinilány szülei is rendkívül boldogok, hiszen míg korábban úgy kellett lerimánkodni Kimet a világhálóról, most alig ül a géphez, és akkor is elmondja, előreláthatólag mennyi időt fog a monitor előtt tölteni.

A Koreai Lovas Szövetség jelenleg két terápiás centert működtet, melyek naponta több tucat viselkedési és pszichés zavarral küzdő személynek nyújtanak segítséget. Az igény a terápiára olyan nagy, hogy az illetékeseknek növelniük kell a létesítmények számát; 2022-re még 30 ilyen központ megépítését tervezik szerte az országban. Nálunk is elkelne egy ehhez hasonló fejlesztési terv…

(a kép csak illusztráció)

Forrás: http://neon.hu/lelek/lovasterapia-gyogyitotta-ki-a-netfuggo-tinilanyt-275014

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kóstoltad már?